Mesajul filozofului și scriitorului Mihai Șora despre botezul în urma căruia un bebeluș a murit: „<Întreita cufundare> nu înseamnă să îneci pruncul”

Mihai Șora, filozof și scriitor, în vârstă de 104 ani, a transmis un mesaj public în urma tragicului caz de la Suceava, când un bebeluș și-a pierdut viața după ce a fost scufundat în cristelniță cu ocazia propriului botez. 

„Un copilaș abia născut este o făptură fragilă, un mănunchi de viață și lumină, nu un boț de carne pe care să-l sucești, să-l răstorni, să-l învârtești până socotești tu că ți-ai îndeplinit <sarcina>. <Întreita cufundare> nu înseamnă să îneci pruncul. Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înțelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale. Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinților și a preotului”, a spus scriitorul Mihai Șora.

Mihai Șora este fiul preotului Meletie Șora.


VIDEO cu botezul bebelușul care a murit după ce a fost scufundat în apă cu fața în sus

Un bebeluș de șase săptămâni a ajuns în stare critică la spital de la biserica unde a fost botezat

Bebelușul înecat la botez a murit la Spitalul Județean Suceava

Reacția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după ce un bebeluș de doar șase săptămâni a murit la propriul botez: „Urmează să stabilim circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și să decidem măsurile necesare”

Patriarhia Română despre bebelușul înecat în timpul botezului: "Preotul decide dacă îl afundă pe copilaș sau îl botează prin scufundare parțială"

Adauga comentariu