Mesajul purtătorului de cuvânt ISU Suceava după ce internauții i-au batjocurit pe pompierii care au intervenit la Palatul Administrativ: „Suntem simpli oameni, am mărturisit de nenumărate ori acest lucru. Dar dăm TOTUL atunci când plecăm în misiune”

Începând de ieri dimineață, pompierii militari suceveni au fost arătați cu degetul și batjocuriți în spațiul public pentru că în timpul intervenției de la Palatul Administrativ Suceava, unul dintre furtunuri nu a avut presiunea potrivită pentru o scurtă perioadă de timp. Acesta a fost subiectul care i-a încins pe utilizatorii de Facebook care, cu rea-voință sau doar din nerozie, au aruncat cu cuvinte grele în pompieri, fără a se gândi că probabil alți zeci de colegi de-ai celor rămași fără apă în furtun se luptă să stingă flăcările.

În această dimineață, după aproape 24 de ore de la producerea incendiului, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată a transmis un mesaj cu privire la atacurile aduse colegilor săi care circa șapte ore s-au luptat cu flăcările care au mistuit acoperișul Palatului Administrativ Suceava.

„Nu pot să rămân fără reacție în fața unei imagini, prezentată în <buclă>, și care s-a transformat, pentru o parte a publicului, în <eticheta> intervenției.

Atunci când prezinți o singură autoscară din cele 15 CINCISPREZECE autospeciale care se aflau la fața locului. Atunci când vânezi sincope și nu cauți obiectivitate în prezentarea situației per ansamblu. Atunci generezi un FALS.

Vedem o autoplatformă, care pentru un timp nu a avut presiune suficientă la apă. Dar nu vedem alte 2 autoscări și alte 13 autospeciale de stingere care, la momentul respectiv, refulau TONE întregi de apă și inundau, la propriu, atât din exterior, dar mai ales DIN INTERIOR, Palatul Administrativ.

Misiunea cea mai importantă a fost cea care era departe de ochii avizi ai camerelor de luat vederi, unde flăcările au fost împiedicate să coboare spre etajele inferioare ale clădirii. A fost LA INTERIOR, de unde zeci de colegi au ieșit după ore întregi negri de fum și uzi până la piele, tremurând de frig, flămânzi și cu gurile uscate de sete...

Dar <banda> camerelor de luat imagini s-a consumat cu o singură autospecială... Nu a mai rămas nimic și pentru <vinovații de serviciu>... Acolo s-au tras concluzii, tot în <buclă>, și s-a rezumat întreaga intervenție de mare amploare...

Doar divinitatea are intervenții fără sincope, perfecte. Și noi știm lucrul acesta. Dar mai știm că ceea ce s-a prezentat ca o mare problemă, nu a contat în contabilitatea intervenției, pe care am dus-o la bun sfârșit.

Suntem simpli oameni, am mărturisit de nenumărate ori acest lucru. Dar dăm TOTUL atunci când plecăm în misiune. Și vă asigurăm că n-am precupețit niciun efort, pentru ca să salvăm restul clădirii. Ceea ce am și reușit!

Îi îmbrățișez pe colegii mei și le sărut obrazul, care a fost scuipat, pe nedrept în multe din comentariile din spațiul public... Dincolo de funinginea întinsă pe față, ochii lor trebuie să rămână senini și cu privirea sus.

Felicitări, dragi colegi! Sunt mândru de voi! Sunt mândru că fac parte din familia Pompierilor Militari Suceveni”, a spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Alte știri despre acest subiect:

Incendiul de la Palatul Administrativ Suceava a fost declarat lichidat. Pompierii s-au luptat cu flăcările circa șapte ore

Incendiul izbucnit la Palatul Administrativ Suceava a afectat birourile cu servere și documente gestionate de STS și SRI

Declarația președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în timpul incendiului de la Palatul Administrativ: „Mansarda a fost modernizată în 2015 din ce îmi aduc aminte. Probabil va trebui să relocăm o parte din birouri”

Imagini de la incendiul de proporții care a distrus acoperișul Palatului Administrativ Suceava. 18 autospeciale de stingere au intervenit la fața locului

Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava. Pompierii intervin cu patru autospeciale de stingere


 

Adauga comentariu