Mesajul unui credincios către ÎPS Calinic: „De ce doar în unele biserici suntem obligați să cumpărăm lumânări din biserică pentru prohod? Ajung să ne coste mai mult lumânările decât prohodul”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană i-a spus Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților faptul că într-o biserică ar fi fost obligat să cumpere 100 - 200 de lumânări pentru prohod.

MESAJUL PERSOANEI

„Sărut mâna, Înaltpreasfințite Părinte!

Vă rog sa îmi iertați îndrăzneala, dar aș vrea să știu de ce doar în unele biserici suntem obligați să cumpărăm lumânări din biserică pentru prohod?

Ajung să ne coste mai mult lumânările decât prohodul. E normal să cumperi lumânarea din biserică pentru Sfântul Altar, dar să cumperi 100-200 de lumânări obligatoriu de la biserică nu cred ca e corect.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! Că este de datoria noastră, ca fii ai Bisericii, să susţinem Biserica, este adevărat. Aceasta însă nu înseamnă că trebuie să fie cumpărate sute de lumânări de la pangar dacă numărul participanților la acea slujbă este unul limitat. De aceea, vă rugăm să ne transmiteți numele parohiei, pentru a cerceta sesizarea dumneavoastră. Pace și bucurie!”

Adauga comentariu