Mihail Martin, ofițerul anticorupție corupt, sărbătorește Crăciunul și Revelionul în sânul familiei. Ajutorul de nădejde al „fabricii de permise” a fost plasat în arest la domiciliu de către Curtea de Apel Suceava

Ieri, pe 24 decembrie 2020, Curtea de Apel Suceava a admis contestația ofițerului Mihail Martin (Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Suceava).

Conform deciziei, în perioada 24 decembrie 2020 - 22 ianuarie 2021, Mihail Martin va sta în arest la domiciliu.

Magistrații l-au plasat în arest la domiciliu și pe comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, doar că acesta nu-și va petrece sărbătorile acasă pentru că este arestat din cauza dosarului privind șpăgile pentru fraudarea examenelor auto.

În urma cu câteva zile, mandatele de arestare ale celor doi au fost prelungite cu încă 30 de zile, dar, magistrații Curții de Apel Suceava au considerat că potrivit ar fi să admită contestațiile acestora.

Potrivit Monitorul de Suceava, la termenul de joi, 24 decembrie, Mihail Martin a dat o declarație destul de amănunțită la audierea sa prin sistemul de videoconferință și a explicat că de fapt mașina pe care anchetatorii au considerat-o drept mită din partea fostului șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava a fost achitată chiar de ofițerul anticorupție. Probabil că această declarație și alte probe prezentate de apărătorii săi au fost decisive în decizia de a fi plasat în arest la domiciliu.

De ce ofițerul Mihail Martin este cercetat de procurorii DNA Suceava?

„Protecția juridică, asigurată de ofițerul DGA pe parcursul anului 2020 ar fi constat în divulgarea, fără drept, a unor informații la care avusese acces în virtutea atribuțiilor, informații menite să îl favorizeze pe Obreja Radu Ionuț, șeful Compartimentului permise Suceava și pe complicii săi.

Concret:

- l-ar fi informat pe șeful Compartimentului permise despre autorizarea a cinci investigatori sub acoperire într-un dosar penal în care acesta din urmă era vizat de procurorii anticorupție.

- i-ar fi oferit date despre pregătirea unei acțiuni de constatare în flagrant a unei infracțiuni de corupție,

- l-ar fi informat despre autorizarea unor măsuri de supraveghere tehnică și stadiul cercetărilor într-un dosar penal în care șeful Compartimentului permise și complicii săi erau vizați de procurorii anticorupție

- i-ar fi transmis informații legate de un apel telefonic TELVERDE primit de DGA Suceava, ce conținea date concrete despre comiterea unor activități infracționale de corupție în legătură cu obținerea permisului de conducere. Devoalarea acelor informații ar fi modificat conduita persoanei denunțate, ceea ce a îngreunat tragerea la răspundere.

La data de 18 august 2020, ofițerul de poliție Martin Mihail ar fi pretins, printr-un intermediar, de la șeful Compartimentului Permise Obreja Radu Ionuț, un autoturism de teren, iar la data de 8 noiembrie 2020 ar fi și primit autoturismul, cu titlu gratuit, în schimbul omisiunii sesizării din oficiu și furnizarea unor informații nedestinate publicității cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu. Conduita ofițerului l-ar fi pus la adăpost pe șeful compartimentului permise și pe complicii săi de o eventuală răspundere penală pentru activitatea infracțională de corupție desfășurată în legătură cu permiselor de conducere”, a transmis DNA Suceava.

sursa foto: Monitorul de Suceava


Mafia permiselor de conducere dădea permise pe bani și celor cu dosare expirate: „I-am zis, auzi, ți-l trec, da’ măcar să mai puie ceva, în p..a mea, îi expirat dosarul! Pune un 6”

Angajații „fabricii de permise” conștientizau că trimit pe drumuri șoferi ce pot fi un adevărat pericol public: „Să intri în intersecție să omori. (...) La intersecție nesemaforizată intră ca valiza în gară (...) I-am dat...”

Soția unui primar din zona Dornelor a plătit 600 de euro „fabricii de permise” pentru a deveni șoferiță. Dintr-o eroare femeia a fost taxată cu circa jumătate din șpaga stabilită: „A luat Xanax înainte. Ce proastă!”

Radu Obreja își întreținea amanta din banii obținuți de la „fabrica de permise” din Suceava: „Are cu ce se plimba, are unde sta”

Cum se fenta examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere cu ajutorul „caracatiței” conduse de Radu Obreja: „La 22 vă lăsați pe spate, îmi dați ignor total”

Un fiu de polițist, care era să facă accident la examenul de traseu, a fost admis în schimbul sumei de 200 de euro: „Ți-am frânat dacă ești bou”

Fostul șef de la Permise Suceava, Radu Obreja, care încasa mită câte 20.000 de euro pe zi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

14 inculpați reținuți în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava. Șeful de la Permise, Radu Ionuț Obreja, încasa pe zi și peste 20.000 de euro

Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, fostul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, a fost reținut în ancheta privind „fabrica de permise”. Bijuterii, zeci de ceasuri, 60.000 de lei și circa 60.000 de euro au ridicat procurorii de la domiciliul acestuia

 

 

Adauga comentariu