Miner ajuns la spital după ce a fost lovit de un bolovan

Ieri, în jurul orei 11.00, polițiștii din Vatra Dornei au fost anunțați prin 112 despre faptul că în mina de uraniu Crucea a avut loc un accident de muncă.

În urma cercetărilor, polițiștii au aflat că Adrian Mihai M., în vârstă de 55 de ani, din orașul Broșteni este angajat la sucursala din Suceava a CNU București. În timp ce se afla în mina de la Crucea, un bolovan care s-a desprins din peretele galeriei a cazut peste piciorul bărbatului.

Ceilalți mineri i-au sărit în ajutor rănitului, transportându-l afară din mină, de unde l-a preluat un echipaj medical. Acesta a ajuns la spitalul din municipiul Vatra Dornei, fiind transportat cu ambulanța. La spital Adrian Mihai M. a primit îngrijiri medicale de specialitate și a fost diagnosticat cu „traumatism gleznă dreaptă, declarativ accident de muncă, lovit accidental de o piatră, fractură bio-maleolară dreapta”. Bărbatul nu a rămas internat la unitatea medicală.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

sursa foto: radioimpactfm.ro

Adauga comentariu