Ministrul Costel Alexe a solicitat Gărzii Forestiere Suceava să facă verificări în pădurile administrate de Ocolul Silvic Moldovița

În urma dispoziției date ieri de Costel Alexe, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Garda Forestieră Suceava a demarat astăzi verificări în fondul forestier administrat de către Direcția Silvică Suceava – Ocolul Silvic Moldovița, cât și la operatorii economici beneficiari de materiale lemnoase având ca proveniență lemnul exploatat pe raza Ocolului Silvic Moldovița.

Controalele vin pe fondul unor informații apărute pe rețele de socializare prin care a fost prezentat un transport surprins în trafic cu un surplus de materiale lemnoase pentru care nu existau documente legale de provenință.

Cotidianul Ziar de Suceava a prezentat ieri întreaga poveste a transportului ilegal de lemne. Polițiștii au descoperit că șoferul avea o încărcătură în plus de aproape 10 metri cubi de lemn, deși deținea un aviz de însoțire al mărfii semnat de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Moldovița.

Adauga comentariu