Mircea Dăneasa, senator AUR Suceava, a moțăit în Parlament în prima săptămână de mandat: „Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra”

Senatorul de Suceava Mircea Dăneasa, 65 de ani, a adormit la o ședință a Camerei Deputaților, după cum se observă într-o fotografie publicată de Știri Suceava. Parlamentarul aflat la primul mandat, ales pe lista Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a explicat că, de fapt, medita. „Poziția activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a declarat sculptorul, citat de Adevărul.

Parlamentarul a explicat, senin, că nu dormea, ci se afla într-o poziţie care medita, menită să îi stimuleze creativitatea.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Poziţia în care sunt înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra. Activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a explicat Dăneasa, care se revendică drept unul dintre primii practicanți de yoga din România.

„Îmi pregăteam idei pentru a doua zi”

Senatorul a recunoscut că era obosit, însă spune că nu îi era somn. Întărește că nu dormea.

„Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi, la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitiv”, a spus Dăneasa pentru Adevărul.

„Nu cred că a dormit. Omul este artist plastic, mai poet, așa. Face niște exerciții, închide ochii, deschide ochii, meditează”, a spus George Simion pentru Libertatea.

În imaginea din presa suceveană, senatorul apare cu masca lăsată sub bărbie.

Din postările de pe pagina sa de pe o rețea socială, rezultă că Dăneasa este un militant împotriva obligativității măștii de protecție.

„Dacă nu e nimeni lângă tine, purtarea măștii e o idioțenie”

„Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie”, a transmis parlamentarul.

sursa material: Libertatea

Adauga comentariu