Mișmașuri constatate la Mina de uraniu de la Crucea. Circa 130 de angajări fictive s-au făcut la această mină în perioada 2018-2019

Ministerul Energiei a început o anchetă la Mina Crucea, după ce voci din interior au informat autoritățile cu privire la faptul că în acte ar fi mai mulți angajați la această mină, iar în realitate numărul acestora este cu mult mai mic. În urma verificărilor a fost constatat faptul că circa 130 de persoane au fost angajate fictiv la Mina de uraniu Crucea, în perioada 2018 - 2019.

„Sunt îngrijorat de faptul că în zona exploatărilor subterane există semnale că se fac angajări fictive, de exemplu la mina de la Crucea. La această mină, în perioada 2018-2019 s-au făcut ad-hoc în jur de 130 de angajări, iar rațiunile economice pentru care s-au făcut acele angajări nu le înțeleg pentru că producția de minereu nu a crescut. Mai mult, am semnale că o parte din angajații la Crucea au plecat la muncă în străinătate, iar în același timp erau înregistrați ca lucrând și la mina Crucea. Fosta conducere a Companiei Naționale a Uraniului (CNU) și-a bătut joc de această companie- din care face parte și mina Crucea- pe care a dus-o intenționat în faliment. O să facem niște verificări încrucișate ca să lămurim situația, pentru că nu este normal ca cineva să-și bată joc de această companie”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Vă amintim faptul că în luna martie 2021, minerii de la Crucea au protestat întrerupând activitatea pentru 10 zile deoarece nu își primiseră salariile de două luni și suplimentul de hrană de circa un an. Atunci circa 300 de minerii s-au închis în mină. Greva minerilor s-a încheiat după ce Guvernul României a anunțat că va acorda 4,05 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la Crucea.

 

 

Adauga comentariu