Moarte violentă pentru un botoșănean care muncea în Dornești. Un coleg l-a străpuns din greșeală în zona bazinului cu ghearele unei vole

La data de 11 mai 2022, Maricel M. (57 de ani) din comuna Dornești manevra o volă într-o curte ce-i aparține lui Vasile Sorin N.. Acolo se construiește un imobil. Maricel M. și Ionuț Gheorghe P., din comuna Roma, județul Botoșani, efectuau lucrări de curățenie în împrejurul imobilului lui Vasile Sorin N..

Vasile Sorin N. deține o societate comerciale la care lucrează Costel C., fiind angajat de circa opt ani pe funcția de legător sarcini și Viorel M., care este responsabil de depozit.

În acea zi, pe la ora 14.00, Viorel M. l-a trimis pe Costel C. la imobilul menționat pentru a-i ajuta pe cei doi bărbați la curățenie. În jurul orei 17.00, Costel C. s-a întors la depozit pentru a lua o canistră de ulei hidraulic pentru utilaj, rămânând Maricel M. și Ionuț Gheorghe P. să facă curățenie.

În momentul în care Costel C. s-a întors la imobil, l-a observat pe Ionuț Gheorghe P. întins pe sol, la circa un metru față de imobil, sângerând în abundență și fiind în stare de inconștiență. Imediat bărbatul a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical. 

Se pare că Maricel M. s-a urcat în volă pentru ca Ionuț Gheorghe P. să încarce cu lopata lutul din fața ușii de acces în cupa volei. În timp ce Maricel M. a încercat să coboare cupa volei pentru a-i face munca mai ușoare colegului său, din neatenție a înaintat vola și l-a strivit pe Ionuț Gheorghe P. de peretele imobilului. Văzând această nenorocire, Maricel M. a dat vola cu spatele, a coborât din aceasta și s-a îndrepta spre colegul său. Observând că victima a fost străpunsă în zona bazinului de ghearele cupei volei, Maricel M. a încercat să îi oprească hemoragia bărbatului și a încercat să efectueze manevre de resuscitare.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță din cadrul spitalului din Rădăuți. Cadrele medicale nu au putut face altceva decât să constate decesul victimei.

Maricel M. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”.

Adauga comentariu