Municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova au trecut în scenariul roșu

Începând de astăzi, municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova se află în scenariul roșu, deoarece incidența cazurilor de coronavirus din ultimele două săptămâni a trecut de trei persoane infectate la o mie de locuitori. Mai exact, și în aceste localități a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție în aer liber, restaurantele nu mai au voie să primească clienți în interior și cursurile unităților de învățământ s-au mutat cu totul în mediul online.

„Având în vedere incidența cazurilor de COVID – 19 de 3,28 la mia de locuitori în municipiul Câmpulung Moldovenesc și de 3,13 în comuna Sadova, date comunicate astăzi, ora 12:00 de Direcția de Sanatate Publică Suceava, prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat de urgență astăzi la ora 13:30, la sediul Palatului Administrativ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava, în vederea adoptării măsurilor suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856 din 14.10.2020, pentru cele 2 localități mai sus menționate.

Prefectul județului solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară. stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, a transmis Prefectura Suceava.

Adauga comentariu