Municipiul Rădăuți a rămas fără apă caldă și căldură

Astăzi, municipiul Rădăuți a rămas din nou fără apă caldă și căldură. Afectate de această situație sunt cele 4.200 de locuințe racordate la sistemul centralizat, 134 de agenți economici și 13 instituții publice.

Situația este delicată deoarece pe timp de noapte, temperaturile au început să  scadă sub 0 grade Celsius, iar pe timp de zi se învârt undeva pe la 5 grade Celsius. Astfel, rădăuțenii vor resimți frigul din plin în această noapte.

S-a ajuns în această situație după ce Primăria municipiului Rădăuți nu a achitat o datorie de 3,3 milioane de lei plus penalități de două milioane de lei. La sfârșitul săptămânii trecute, admnistrația locală din Rădăuți a plătit suma de 1,5 milioane de lei către Nord Gaz, bani proveniți de la Guvernul României în contul  unor subvenții.

Prin plata acestei sume, firma a furnizat căldura și apa caldă în timpul weekend-ului, după ce vineri a mai sistat pentru câteva ore aceste servicii. Acum, Nord Gaz a anunțat că nu va relua furnizarea căldurii și a apei calde până când datoria nu va fi achitată integral.

Primăria municipiului Rădăuți condusă de edilul Bogdan Loghin nu are banii necesari pentru a achita această datorie, astfel că au fost făcute demersuri pe la Guvern pentru a se face rost de fonduri pentru plata restanțelor către furnizorul de gaz metan.

Adauga comentariu