Municipiul Rădăuți riscă să rămână fără căldură și apă caldă în prag de iarnă

Ieri, la ora 13.00, societatea Servicii Comunale, furnizorul local de agent termic și apă caldă din municipiul Rădăuți, a rămas fără gaz și, prin urmare, a oprit furnizarea serviciilor către cetățeni.

Au fost afectate 4.200 de apartamente, 13 instituții și 134 de agenți economici. Reprezentanții societății afirmă că s-a ajuns în această situație deoarece Servicii Comunale are datorii restante istorice către furnizorul de gaz.

„Nord Gaz dorește plata în avans a gazelor naturale ceea ce este aproape imposibil, atât pentru societate cât și pentru primărie fiindcă noi în aceste zile facturăm pentru luna octombrie”, a spus Adrian Jecalo, directorul societății Servicii Comunale Rădăuți, într-un mesaj video pe care l-a transmis alături de primarul Bogdan Loghin și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Bogdan Loghin spune că a avut mai multe înțelegeri verbale cu reprezentanții Nord Gaz prin care s-a stabilit ca Servicii Comunale să facă două plăți (una de 1.400.000 lei și cealaltă de 400.000 lei) către furnizorul de gaz astfel încât să nu fie întrerupt gazul până pe data de 15 decembrie, doar că după ce aceste plăți s-au efectuat Nord Gaz a mai cerut o altă plată de 900.000 lei.

Spre seară, Loghin a revenit cu un alt mesaj video prin care a anunțat că problema gazului s-a rezolvat până luni, iar cetățenii vor beneficia în acest final de săptămână de apă caldă și căldură: „Vom vedea de luni încolo ce vom putea să negociem cu cei de la Nord Gaz. Vom avea un weekend alb, dar sperăm că în final să fie totul în regulă. Aș dori ca cetățenii să înțeleagă că s-au adunat acele datorii istorice și acum bubuie”.

Sursă material: www.ziaruldepenet.ro

 

Adauga comentariu