Ne zice Nelu Tătar, ministrul Sănătăţii, că de la 1 iunie vom fi testaţi la nivel naţional pentru Coronavirus. Zice, că nu costă zisul. Cu ce? Cu vorbe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică, o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a coronavirusului. Aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie. Ministrul Sănătăţii a precizat că poate fi o testare doar pentru anticorpi, adică se vor folosi teste serologice, sau o testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent. Teste pentru anticorpi se fac în țări afectate de coronavirus precum SUA, Spania, Marea Britanie și Germania. În România, o campanie de acest tip a fost anunțată până acum de Primăria Capitalei în parteneriat cu Institutul Matei Balș, însă a blocat-o premierul Ludovic Orban ca fiind "o tâmpenie" (sau cam aşa ceva).

Deocamdată, în ultimele 24 de ore, au fost prelucrate 8693 de teste. Asta înseamnă că până azi (data stelară) au fost prelucrate 256.749 de teste la nivel național. La o populaţie declarată de 20 de milioane. Adică 1,28% grad de testare. În două luni.

Între timp, au fost sancţionate pentru nerespectarea restricţiilor din ordonanţele militare 308.859 de persoane. Adică 1,54% grad de amendare.
Dar măcar Guvernul se poate baza "pentru spitale" pe 600.000.000 de lei (120 de milioane de eror), fix cum ne-au minţit că se bazează "pentru autostrăzi" pe "amenda" din supra-aciza pe combustibili. Cum gradul de amendare e mai eficient, eu zic să se gândească la o amendare la nivel naţional, ar avea şanse de finalizare mai mari decât testarea.

De notat un lucru pentru a termina cu mârlăniile despre cum CCR lasă bietul stat fără bâta amenzii în calea amendabilului: din cei peste 300 de mi de amendaţi, doar 2.028 sunt cercetaţi, majoritatea pentru acte de teribilism sau violenţe comise sub influenţa alcoolului, iar poliţia a întocmit 1.673 de dosare penale.

Deci rata de "periculozitate" ar fi de 0,55%. Din 1,54% (să fim bine înţeleşi).

Nu ştim care a fost rata de abuz a "organului" atunci când a interpretat cuantumul amenzii.

Adauga comentariu