Neglijența angajaților din centrele de bătrâni a mai făcut o victimă. Un septuagenar a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui cămin

Căminele de bătrâni din țara noastră nu sunt decât niște simple anticamere ale morții. Persoanele vârstnice care ajung în astfel de centre sunt adesea neîngrijite corespunzător de către angajați. Mai mult, bătrânii nici măcar nu sunt supravegheați corespunzător și fie se autoaccidentează, fie chiar își pun capăt zilelor în cele mai negre moduri.

Un astfel de incident s-a produs în dimineața zilei de 6 octombrie 2018. Pe la ora 05.30, o îngrijitoare de la Centrul de Persoane Vârstnice din orașul Solca a anunțat prin 112 faptul că l-a găsit pe Gheorghe N., de 78 ani, din comuna Vama, care era internat în căminul de bătrâni, mort în fața scărilor de la intrarea în azil.  

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ambulanţă care a constatat decesul bătrânului.

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că Gheorghe N. locuia în Centrul de Persoane Vârstnice din orașul Solca din data de 3 octombrie 2018, fiind internat de către fiul său.

În dimineața zilei de 6 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, după cum au declarat îngrijitoarele de la azilul din Solca, septuagenarul s-ar fi aruncat de la primul etaj al camerei în care era internat.

Din discuţiile purtate de polițiști cu îngrijitorii centrului a rezultat că nu există suspiciuni cu privire la decesul lui Gheorghe N., având în vedere faptul că acesta a fost internat în repetate rânduri la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”. Polițiștii au luat legătura cu Serviciul de Medicină Legală Suceava, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

La începutul acestui an, un alt bărbat de 56 de ani şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la mansarda unui cămin de bătrâni ce funcţiona ilegal în localitatea Valea Putnei, din judeţul Suceava.

 

Adauga comentariu