Nereguli cu duiumul descoperite în pădurea în care au fost bătuți Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști. În aceeași pădure Garda Forestieră Suceava susținea că ar fi efectuat verificări nu au fost constatate nereguli

În întreaga ţară, peste 23.000 de dosare penale cu infracţiuni la regimul silvic se află în lucru.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, în această săptămână, într-o conferinţă de presă, că în urma controlului complex derulat la Ocolul Silvic Dealu Negru după informaţiile făcute publice de activistul de mediu sucevean Tiberiu Boşutar şi o echipă Recorder, s-au constatat 33 de infracţiuni şi au fost făcute 17 sesizări penale, arată Crai Nou.

El a spus în conferinţa de presă organizată cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, că în ţară sunt în lucru peste 23.000 de dosare penale cu infracţiuni la regimul silvic şi că trebuie să fie crescută eficienţa acţiunilor comune în sistem integrat, poliţie şi mediu.

Ministrul de Interne a subliniat că parteneriatul cu societatea civilă şi cu cetăţenii sunt importante şi a reliefat rolul activiştilor de mediu de bună-credinţă şi al anchetelor jurnalistice pe domeniu care ajută în această „cursă contra cronometru de stopare a jafului din pădurile Românei”.

Lucian Bode a explicat că, în cazul Ocolului Silvic Dealu Negru, cele două ministere au acţionat împreună după un plan comun de acţiune.

„Au fost întocmite dosare penale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-au dispus măsuri complementare de confiscare de material lemnos. În urma măsurilor complexe la Ocolul Dealu Negru au fost constatate 33 de infracţiuni, au fost făcute 17 sesizări penale şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale” a spus ministrul, care a adăugat că tema exploatării ilegale a pădurilor este un subiect de mare interes pe agenda publică.

Întrebat în legătură cu dosarele de la Ocolul Silvic Dealu Negru, ministrul a răspuns că cele 33 de infracţiuni au generat 17 sesizări penale şi că toate aceste sesizări penale sunt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

„Orice element pe care eu l-aş prezenta public din conţinutul acestor dosare nu este în competenţa mea” a spus Lucian Bode.

Reamintim că Garda Forestieră Suceava a început verificările la Ocolul Silvic Dealu Negru, ocol silvic privat, imediat după ce au fost agresați activistul de mediu Tiberiu Boșutar și jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu. În urma controalelor, Garda Forestieră Suceava a anunțat că nu au fost descoperite nereguli. După ce jurnalistul Alex Nedea, de la Recorder, s-a deplasat la fața locului pentru a investiga zona, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au susținut că într-adevăr existau nereguli în acea zonă. 

sursa material: crainou.ro

sursa foto: Facebook/ Alex Nedea


Întâlnire între premierul Florin Cîțu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar: „Am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală”

Agresorii activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști au fost lăsați în libertate

Aceștia sunt cei patru sălbatici care l-au bătut și umilit pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar într-o pădure din Panaci

Garda Forestieră Suceava, după verificările făcute în pădurea în care au fost agresați Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști: „Nu au fost identificate tăieri ilegale de arbori și nici alte abateri de la legislația silvică”

Ciolacu, președintele PSD, îl învinuiește pe Gheorghe Flutur pentru că Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști și-au luat bătaie într-o pădure din Suceava

Gheorghe Flutur i-a convocat pe reprezentanții mai multor instituții din Suceava la o ședință pentru a discuta despre bătaia pe care au primit-o Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști

Centrul pentru Jurnalism Independent cere autorităților statului să ancheteze cu celeritate atacul care i-a avut drept victime pe Tiberiu Boșutar și pe cei doi jurnaliști

Ministrul Mediului, reacție dură după ce activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost bătuți: „Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile”

Calvarul prin care au trecut Tiberiu Boșutar și cei doi jurnaliști într-o pădure din Suceava, povestit din ambulanță: „M-au dezbrăcat în pielea goală și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină”

Declarația unuia dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din județul Suceava. Tânărul lucra la un documentar despre „Mafia Lemnului”: „Când vezi 20 de oameni cum vin cu toporul spre tine crezi că aia e, că s-a terminat”

Punctul de vedere al IPJ Suceava cu privire la agresiunea împotriva activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști care se aflau cu el într-un fond forestier din zona Dornelor

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut într-o pădure din Coșna

Garda Forestieră Suceava face o ancheta în fondul forestier unde activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost bătuți

sursa foto: Facebook/ Alex Nedea

Adauga comentariu