Neregulile de la „fabrica de ingineri” de la Primăria Vatra Moldoviței au fost confirmate și de către Prefectura Suceava

O comisie de la Prefectura județului Suceava a făcut verificări la Primăria comunei Vatra Moldoviței pentru a stabili modul în care s-au făcut angajările și detașările în cadrul acestei instituții.

În urma unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder a ieșit la iveală faptul că Primăria Vatra Moldoviție s-a transformat într-o pepinieră de ingineri pentru Apele Române.

O fostă chelneriță, pe numele ei Simona Iancu, a fost angajată fără concurs pe postul de administrator public al comunei Vatra Moldoviței, însă, după doar câteva zile de muncă, a fost detașată pe funcția de inginer la Apele Române Iași.

Reprezentanții Prefecturii Suceava nu au găsit nereguli cu privire la angajarea Simonei Iancu, doar că nu a existat temeiul legal ca să fie detașată la Apele Române.

Stelian Mețler, tatăl directorului adjunct de la Apele Române, a fost angajat ilegal la Primăria Vatra Moldoviței, de unde a fost detașat la Apele Române Botoșani.

Vinovat de toată această situație pare să fie secretarul Primăriei Vatra Moldoviței care nu a transmis, în termen de 10 zile, la Prefectură,  actele administrative pentru a fi verificate, termenul fiind depășit cu aproape trei luni.

Probabil sau nu, toate ițele acestei „fabrici de ingineri” de la Vatra Moldoviței vor fi deslușite de către procurorii DNA, care nu mai târziu de săptămâna trecută au efectuat o percheziție la primăria din localitate.

Comentarii

Ioan

21.02.2021 11:00

Așai sub protecția tovarășului flutur

Adauga comentariu