Nervos că Dâncu și Ciolacu nu l-au nominalizat pentru Primărie, Dragoș Damian, CEO Terapia, îi pizduie (pe degeaba) într-un editorial penibil

De multe pot fi considerați vinovați Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, mai ales în ceea ce privește anti-reforma din PSD. Dar este nedrept, cel puțin pentru noi care ii criticăm mereu pe Dâncu și Ciolacu, să nu intervenim în momentul în care ei sunt înjurați pe nedrept. Rolul nostru devine și mai important  în momentul în care acuzatorii celor doi sunt oameni de vază din business-ul romanesc. Cum ar fi Dragoș Damian, cel care conduce destinele unuia dintre cei mai mari producători de medicamente din estul Europei, adica Terapia, am vrea să spunem încă producător român, deși el este vândut și răzvandut multinaționalelor din Big Pharma. 

Narcisismul media al domnului Dragoș Damian este deja bine-cunoscut. Folosindu-se de poziția extrem de importantă pe care o are în cadrul Asociației Producătorilor de Medicamente din România, precum și de bugetul de marketing pe care îl sparge anual pentru interesele Terapia, Dragoș Damian scrie editoriale, crezându-se mare jurnalist de business. Trimestrial, ca Unguru, prezent  și n-a înțeles, șeful Terapia e mereu nemulțumit de guvernare, indiferent de partidul politic care o gestionează. În ultimul deceniu, n-a fost guvern care să îl mulțumească pe Damian și, în ciuda profiturilor imense pe care Terapia le-a făcut în România, nu în Somalia, mereu guvernele României au fost de vină și Dragoș Damian mereu a cerut sprijin financiar sau subvenții sau anulare de taxe în favoarea industriei sale.

Dacă a văzut că anunțurile sale despre apocalipsa ne mai venită a industria Pharma nu țin, Dragoș Damian a profitat din voleu de criza Covid-19 și a început să se smiorcăie de la înălțimea mormanelor cu Milioane de euro profit făcut anual de Terapia, plângând dramatic despre țărișoara noastră care nu are de niciunele, lucru pe care îl știam, dar știe foarte bine și domnul Damian, fiindcă societatea sa profită maxim de sistemul pervers și corupt de sănătate. Fiindcă în acest sistem își vinde medicamentele.

Pe un site obscur intitulat produsînardeal.ro, Damian le cere lui Marcel Ciolacu și lui Vasile Dâncu 100 de milioane de euro ca să construiască trei fabrici despre care crede dumnealui ca România are imediată nevoie. A-i cere lui Ciolacu sau lui Dancu bani de investiții strategice, mai ales când această cerere vine de la unul dintre cei mai importanți CEO din România, ne arată că domnul Dragoș Damian este fie răuvoitor, fie extrem de prost. Da, am fi putut să-l facem pe domnul Damian doar prost, dar având în vedere studiile sale, poziția pe care o ocupă în business-ul romanesc, cerându-le unor oameni care nu au niciun fel de responsabilitate guvernamentală în privința investițiilor asta, îl face pe domnul Damian extrem de prost, nu prost.

E ca și cum, pentru corupția din industria medicamentelor, unde producătorii și distribuitorii sunt adeseori surprinși că dau șpagă medicilor ca sa le promoveze medicamentele, l-am face vinovat pe Gabriel Liiceanu.

Deocamdată, Marcel Ciolacu este doar președintele Camerei Deputaților, și nu ministrul de Resort, Vasile Dâncu ocupă doar o funcție politică într-un partid care nu se află la guvernare. Dacă Damian ar fi luat doar o jumătate de pastilă de Viagra editorială, i-ar fi adresat această întrebare lui Ludovic Orban, fiindcă, până una-alta, domnia sa este premierul României.

Înainte de a vă lăsa în compania măiestrelor sale cuvinte din editorialul de astăzi, aș adresa rugămintea fierbinte domnul Dragoș Damian să se preocupe mai întâi de cazurile Covid apărute săptămâna trecută în interiorul companiei Terapia, și să-i lase pe Ciolacu și pe Dîncu pe mâna noastră, fiindcă ăsta e rolul presei - să-i verifice pe cei doi cum mimează opoziția.

Poate că Dancu o să ajungă premier în curând, poate că Ciolacu va fi în postura în care să-i spună lui Dâncu, ca șef de partid, să fie atent la solicitarea dumneavoastră. Dar, domnule Damian, până să dați României lecții de business, poate faceți cumva și le măriți bieților angajați de la Terapia salariile, despre care ei spun că sunt infime, mai ales că Terapia a făcut peste 100 de milioane de euro profit în ultimul deceniu.

Și poate înăspriți măsurile de igienă și profilaxie din interiorul companiei, câtă vreme săptămâna trecută angajații dumneavoastră ne-au povestit că luni bune de zile acestea au fost Vax albina laba puca.

Un ultim gând pentru domnul profesor Vasile Dâncu: Pe domnul acesta ați vrut să-l puneți candidat din partea PSD Cluj la Primăria orașului?

Adauga comentariu