NICI O NOUTATE: Platforma pentru eliberarea certificatului verde este nefuncțională

UPDATE: ȘI-A REVENIT PLATFORMA

INTERESANT: Platforma poate fi accesată cu ușurință de pe yahoo, la aceeași adresă https://certificat-covid.gov.ro de pe care încă nu se poate accesa pe google.

Portalul web de pe care cetăţenii români sau străini îşi pot genera certificatele digitale UE privind COVID este nefuncțional. El trebuia să fie disponibil începând de astăzi, însă accesând https://certificat-covid.gov.ro apare eroarea „403 Forbidden”.

Ieri se dădeau asigurări că cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziţie, începând de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Nu s-a specificat că ar fi vorba despre ziua de joi care urmează după Miercurea Ciuc (adică undeva, cândva).
Ca să-l parafrazăm pe președintele Klaus Iohannis care ne vorbea despre succesul campaniei de vaccinare: ”Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de vaccinare”, avem un succes și cu platforma, care cumva se vede într-o reducere a dorinței de se lăsa accesată.

DE REȚINUT (pentru când va funcționa platforma): Principala problemă în obținerea certificatului digital COVID este numărul mare de date personale pe care trebuie să le introduci manualȘI-A REVENIT PLATFORMA!

 

 

Adauga comentariu