Nici o zi de închisoare pentru șoferul care a omorât doi oameni în „curba morții” de la ieșirea din Suceava spre Stroiești. Una dintre victime a fost luată la ocazie

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Dinu Petru Beleca la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia magistraților suceveni este definitivă. Trebuie precizat faptul că, în primă instanță, Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Beleca la trei ani de închisoare, însă cu executare.

La data de 21 martie 2016, în jurul amiezii, un grav accident de circulație s-a produs la ieșirea din Suceava spre Stroiești. Pe la ora 12.00, Petru Dinu Beleca (59 de ani), din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, pe DN 17, pe direcția Suceava – Stroiești, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra volanului, a atins acostamentul, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton. În urma impactului deosebit de puternic, mașina a fost avariată în proporție de 90%.

Din accident, a rezultat decesul Gertrudei Beleca (64 de ani), din Gura Humorului, sora șoferului, aflată pe locul din dreapta față, rănirea conducătorului auto, diagnosticat cu TCC nivel 0, contuzie toracică anterioară, observație entorsă cervicală, a pasagerului Gheorghe Cojocariu (54 de ani), din comuna Stroiești, diagnosticat cu fractură bazin, TCC mediu, traumatism toracic, precum și a lui Bogdan Panțiru (43 de ani), din Gura Humorului, care a refuzat să fie transportat la spital, el preferând să cheme un taxi și să-și continue drumul.

Ultimii doi bărbați au fost luați la ocazie din Suceava de către Petru Dinu Beleca. Din nefericire, a dou zi dimineață, în jurul orei 07.00, la Spitalul Județean Suceava a decedat și Gheorghe Cojocariu din cauza leziunilor interne suferite în urma accidentului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care la spital i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Adauga comentariu