Niciun pompier de la Detașamentul ISU Câmpulung Moldovenesc nu a fost testat de COVID-19, deși mai mulți angajați sunt infectați: „Mi-au spus că trebuie să facem adresă să-i testeze. Până vine adresa, mor ceilalți”

Soția unui pompier de la Detașamentul ISU Câmpulung Moldovenesc este nemulțumită de faptul că soțul ei și colegii acestuia nu sunt testați de COVID-19, deși sunt înregistrate cazuri de infectați în respectiva unitate.

Din informațiile pe care le-a obținut femeia, aceasta știe că ar exista peste 10 pompieri de la Detașamentul ISU Câmpulung Moldovenesc, infectați cu COVID-19 până în prezent, toți fiind internați în Spitalul Județean Suceava.  

„Pompierii de la Câmpulung sunt vreo 12 bucăți testate pozitiv, internați în spital și pe restul nu îi testează nimeni. Este normal? Este posibil? De aia avem în Suceava ce avem, de aia ne întreabă toți <Ce se întâmplă în Suceava? Ce făceți acolo? Ce fel de oameni sunteți?>. Am vorbit la DSP cu două doamne, directoarea nu era, și mi-au spus că trebuie să facem adresă să-i testeze. Până vine adresa, mor ceilalți. Șefii lor normal, nu vor să facă adresă ca să testeze restul pompierilor”, ne-a spus femeia.

În seara de 2 mai 2020, șeful Detașamentului ISU Câmpulung Moldovenesc și opt subalterni de-ai săi au fost internați în Spitalul Județean Suceava, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus, conform Monitorul de Suceava. În cadrul Detașamentului ISU Câmpulung Moldovenesc ar exista 80 de angajați.

Femeia ar fi aflat de curând că după cei nouă pompieri infectați cu coronavirus, ar mai fi fost diagnosticați încă doi pompieri ca fiind infectați cu acest virus.

„Șeful care a rămas acolo, nu a făcut niciun raport ca să fie testați și ceilalți colegi.(…) Pe aia nouă i-au dus vinerea trecută și pe ăștialalți doi i-au dus mai târziu, deci au prezentat simptome și alții după ăștia nouă. Deci, este posibil să mai fie și alții infectați pentru că ei conviețuiesc împreună, acolo dorm, acolo mănâncă, acolo își desfășoară activitatea. (...) Eu când am vorbit la DSP, o doamnă de acolo a fost drăguță și mi-a spus <Doamnă noi nu putem să facem mai mult, faceți o adresă sau dacă nu spuneți-i soțului să vină să stea la rând să-l testăm>”, ne-a mai spus soția unui pompieri de la Câmpulung Moldovenesc.

„Nu au fost testați. (…) Dacă sunt internați, sunt internați pentru că au prezentat simptome și s-au prezentat la spital probabil (n.r.- cei nouă pompieri de la Câmpulung Moldovenesc). Dacă sunt în spital internați, înseamnă că sunt infectați, dar să știți că noi nu avem o raportare chiar de categorii profesionale în afară de personalul medical. Doar dacă apare un focar sau ceva… (…) Deci testare se face la contacții simptomatici, dacă am fi anunțați că avem contacți simptomatici la un anumit caz, noi merge și facem testarea. Dacă ei sunt internați în spital, înseamnă că au prezentat simptome și oamenii de bunăcredință s-au prezentat la spital”, ne-a spus directorul executiv interimar al DSP Suceava, doctorul Manuela Trifan

 

Adauga comentariu