„Ninja” din Rădăuți, proaspăt eliberat din închisoare, s-a ales cu o nouă condamnare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc (38 de ani), din comuna Sucevița, la un an și patru luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Trebuie menționat faptul că pedeapsa nu este una definitivă, ea putând fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vatamaniuc cunoscut drept „Ninja” din Rădăuți s-a ales cu această pedeapsă după ce a amenințat un polițist în incinta spitalului din Rădăuți. Incidentul s-a petrecut la data de 27 octombrie 2018, chiar în Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului rădăuțean.

La momentul comiterii faptei, Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc era proaspăt eliberat din închisoare beneficiind de eliberare condiționată. Individul s-a ales cu o nouă pedeapsă cu executare după ce a produs un scandal monstru în interiorul spitalului din Rădăuți, înjurând și amenințând aproape pe toată lumea.

„Ninja” din Rădăuți a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor

În luna martie a anului 2013, Vatamaniuc a fost condamnat definitiv la șapte ani și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Fapta pentru care individul a fost condamnat s-a consumat în noaptea de 12 spre 13 august 2011.

La acea dată, Vatamaniuc se afla în Club River din Rădăuți și consuma băuturi alcoolice alături de mai mulți prieteni. La un moment dat, între el și Costel Nistor, pe atunci în vârstă de 33 de ani, din Volovăț, a izbucnit un conflict spontan. Tiberius Vatamaniuc nu a stat mult pe gânduri și a scos o sabie tip ninja cu care a vrut să-l lovească în cap pe Nistor.

Acesta a reușit însă să se apere, fiind tăiat în zona cotului. Apoi, după ce l-a lăsat într-o baltă de sânge pe bărbatul din Volovăț, Vatamaniuc s-a suit la volanul mașinii sale, un Mitsubishi Pajero și a intrat apoi în terasa clubului respectiv, semănând panică printre clienți. Până să vină poliția, individul a reușit să se facă nevăzut, fiind prins abia trei luni mai târziu și arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat. Victima a fost transportată în stare gravă la spital și a avut nevoie de aproximativ 60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Vatamaniuc a fost arestat în lipsă de către judecători, iar timp de trei luni acesta a fost de negăsit. Abia la începutul lunii noiembrie a anului 2011, polițiștii au descins la locuința acestuia din Sucevița, l-au ridicat din pat, iar in noaptea de 6 spre 7 noiembrie 2011 a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Sursa foto: www.monitorulsv.ro

Adauga comentariu