Un tânăr i-a furat mașina mamei sale pentru a învăța să conducă

La data de 14 iunie 2020, la ora 01.30, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți, în timp ce se patrula pe raza municipiului Rădăuți, a observat pe strada Calea Cernăuți un autoturismul Daewoo care se deplasa spre centrul orașului.

În momentul în care autospeciala de poliție a virat la stânga peste calea ferată pentru a efectua semn de oprire mașinii menționate mai sus, șoferul a oprit brusc în apropierea căii ferate.

La volanul vehiculului se afla Valentin G. (18 ani), localnic, care a prezentat pentru control doar documentele autoturismului.

În urma verificărilor făcute în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

Polițiștii au stabilit că, la data de 14 iunie 2020, în jurul orei 00.30, Valentin G. a sustras cheile mașinii din locuința familiei, în timp ce mama acestuia, Rodica G. (50 de ani), din municipiul Rădăuți, proprietara mașinii, dormea.

Tânărul a recunoscut săvârșirea faptei motivând-o prin aceea că a dorit să-și perfecționeze abilitățile de condus în vederea susținerii examenului pentru dobândirea permisului de conducere.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

Adauga comentariu