NOI NE FACEM CĂ MUNCIM: Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Votul de învestire este programat miercuri, de la ora 10.00

Pentru a păstra aparenţa că respectă legi şi proceduri legale, candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, de la ora 10.00, iar seria va fi încheiată de Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat audierii acesteia fiind de 2 ore.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat repartizarea miniştrilor propuşi de Dacian Cioloş pentru audierea în comisiile de specialitate.

Audierile încep la ora 10.00.

PROGRAMUL AUDIERILOR:

Ora 10.00

Iulia Popovici - Ministrul Culturii

Tudor Pop - Ministrul Tineretului şi Sportului

Ora 11.00

Monica Berescu - Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Nicu Fălcoi - Ministrul Apararii Nationale

Ilie Dan Barna - Ministrul Afacerilor Externe

Ora 12.00

Alin Stoica - Ministrul Afacerilor Interne

Catălin Drulă - Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Ora 13.00

Cristian Ghinea, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene

Cristina Prună - Ministrul Energiei

Ora 14.00

Claudiu Iulius Gavril Nasui - Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului

Ionuţ Moşteanu - Ministrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ora 15.00

Dragoş Pîslaru - Ministrul Finantelor

Mihai Goţiu - Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor

Stelian Cristian Ion - Ministrul Justitie

Ora 16.30

Oana Ţoiu - Ministrul Muncii şi Protectiei Sociale

Ora 17.30

Corina Atanasiu - Ministrul Educatiei

Ora 18.30

George Căţean - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Ruraleâ

Ora 18.30

Ioana Mihăilă - Ministrul Sănătăţii

Pentru majoritatea candidaţilor, timpul programat pentru audiere este de o oră. Pentru miniştrii propuşi la Mediu, Justiţie şi Educaţie este programată câte o oră şi jumătate, iar pentru Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate. timpul alocat este de 2 ore.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, luni seară, că liberalii se vor abţine la votul din comisiile de specialitate.

Votul de învestire a Guvenului este programat miercuri, de la ora 10.00.

CE PREVEDE REGULAMENTUL ACTIVITĂŢILOR COMUNE ALE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI

Art. 86. - (1) Birourile permanente, în condiţiile art. 15, stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor.

(2) Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

(3) În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

(4) Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.

Art. 91. - În cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Pentru învestirea Guvernului sunt necesare 234 de voturi, iar USR are 80 de parlamentari.

Adauga comentariu