Nora lui Dan Fîrțescu, fostul șef al Finanțelor sucevene, a devenit în timp record directoare la Finanțele ieșene

Direcția de Trezorerie a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași nu avea de ani buni un director executiv. Au existat de-a lungul timpului mai multe nominalizări, însă nimeni nu a fost acceptat.

La sfârșitul lunii trecute, norocul a dat peste Simona Gina Fîrțescu care s-a prezentat la București la un interviu pe care l-a și promovat.

Simona Gina Fîrțescu este nora lui Dan Fîrțescu, în prezent consilier în cadrul Curții de Conturi a României și fost șef al Finanțelor sucevene. Surse din cadrul Finanțelor ieșene susțin că Dan Fîrțescu ar fi reușit să o ajute într-un fel sau altul pe nora sa să obțină funcția mult dorită, în urma unui interviu avut loc la data de 24 septembrie 2019.

„Ordinul nu a fost emis, așteptăm să se facă numirea. Ori va fi o promovare pe funcția de director, ceea ce înseamnă că va primi salariul de director, ori va fi cu atribuții delegate de director, ceea ce înseamnă că va avea salariul de pe funcția de consilier. Înainte de a veni la noi, a lucrat 12 ani la Trezoreria Statului, în Bucuresti. Este subordonată direct ministerului", au transmis reprezentanții DGRFP Iași celor de la BZI.ro.

Interesant este faptul că Simona Gina Fîrțescu a ajuns la Direcția Trezorerie în urmă cu trei luni de zile, însă de atunci a luat o pauză de o lună din cauza unui concendiu medical.

Dan Fîrţescu a fost preşedinte al Camerei de Conturi Bistriţa – Năsăud, în perioada 2009-2014. Până să ocupe această funcţie, el a acumulat o vastă experienţă la Suceava, în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, unde a ocupat pe rând funcţiile de inspector, şef birou TVA, director Trezoreria municipiului Suceava, director Administraţia Financiară Suceava, director general al DGFP Suceava şi apoi şef al Administraţiei Financiare a judeţului Suceava.

Sursa foto: www.bzi.ro

Adauga comentariu