Noul sediu al Judecătoriei Rădăuți ar trebui să fie finalizat în vara acestui an

În ceea ce priveşte investiţiile şi infrastructura, în prezent Curtea de Apel Suceava derulează două proiecte de maxim interes pentru activitatea instanţelor, respectiv edificarea de noi sedii pentru Judecătoriile Rădăuţi şi Suceava.

Pentru noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi, termenul de finalizare a lucrărilor de construcție a fost stabilit, în urma prelungirilor succesive, la data de 30 iunie 2021. De remarcat este faptul că, în ciuda constrângerilor bugetare şi a dificultăţilor financiare generate de pandemia COVID 19, în anul 2020 Ministerul Justiţiei a alocat integral suma necesară finalizării investiţiei, aspect care însă nu s-a realizat până la această dată, în principal datorită dificultăţilor întâmpinate de către constructor în procesul de aprovizionare cu materiale în contextul pandemiei.

Noul sediu al Judecătoriei Suceava se va realiza prin intermediul Companiei Naționale de Investiții pe un teren cu o suprafaţă de 6.600 mp, situat în municipiul Suceava, Bulevardul George Enescu f.n..

În prezent, investiţia se află în faza de elaborare a Planul Urbanistic de Detaliu, după care urmează a fi întocmit studiul de fezabilitate şi derularea licitaţiei de proiectare şi execuţie a lucrărilor. 

Adauga comentariu