Numărul cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava infectate cu coronavirus a ajuns la 72. 1.300 de angajați ai unității medicale vor fi testați pentru COVID – 19

Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectați s-a mărit, a anunțat în seara aceasta, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Lucian Indrei, care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației. Tot la solicitarea ministrului Sănătății, doctorul Nelu Tataru, secretar de stat, va fi prezent, marți, la Suceava pentru gestionarea situației.

„În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într -o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale”, anunță GCS.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID – 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunțului citat.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns în această seară la 72. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Conform acestuia, 1.300 de angajațI ai Spitalului au intrat în izolare.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

Toți pacienții de la Spitalul Județean Suceava vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și Botoșani

Adauga comentariu