Numărul pacienților infectați cu Covid – 19 a scăzut sub 100 la Spitalul Județean Suceava

Astăzi, 18 iulie 2020, ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.643 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șapte persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane vindecate.

Din totalul celor 480 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, 99 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 278 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 99 de pacienți diagnosticați Covid- 19, 65 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 27 forme ușoare, iar șapte pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 7 pacienți aflați în secția ATI trei sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid - 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 58 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 22 au sub cinci cazuri în evoluție, trei au sub zece cazuri în evoluție, iar patru au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Adauga comentariu