Numărul sucevenilor decedați în aprilie 2020 este cu 20,95% mai mare cât al celor care au murit în aprilie 2019

Jurnaliștii de la Recorder au făcut o analiză cu privire la numărul deceselor înregistrate în luna aprilie a ultimilor cinci ani. Printre județele vizate de această analiză se află și Suceava.

Conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Suceava, în luna aprilie 2020, și-au pierdut viața 889 de persoane. În comparație cu anii trecuți, în aprilie 2019 au decedat 735 de suceveni, în aprilie 2018 – 672, în aprilie 2017 – 619, iar în aprilie 2016 – 640.

Astfel, putem observa că în comparație cu anul trecut, în luna aprilie a acestui an au murit cu 20,95% mai mulți suceveni. De asemenea, dacă ar fi să facem o comparație cu media ultimilor cinci ani, acest procent depășește 33% . Cu alte cuvinte, se poate spune că în luna aprilie a acestui an au murit cu 200 de persoane mai mult față de lunile aprilie ale ultimilor cinci ani.

„Graficele rezultate din această comparație demontează conspirațiile care spun că epidemia este o manipulare și că, de fapt, cei care sunt declarați ca morți de COVID mor din cauza afecțiunilor preexistente. Afirmația <<acei oameni ar fi murit oricum>> nu stă în picioare în fața statisticilor”, arată cei de la Recorder.

Aceste cifre nu demonstrează nimic cert, însă scot în evidență faptul că epidemia a avut un impact negativ asupra sănătății cetățenilor.

Sursa material: Recorder

Adauga comentariu