Nuntă cu 100 de persoane organizată la Hotelul Balada întreruptă de polițiști

La data de 4 aprilie 2021, între orele 16.00 – 20.00, a fost organizată de către Poliţia Municipiului Suceava o acţiune pe linia verificării modului de respectare a măsurilor dispuse privind instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS COV2 de către agenţii economici.

În baza unor informaţii cu privire la desfăşurarea unui eveniment la sala de evenimente a unui restaurant din cadrul Hotelului Balada din municipiul Suceava, la faţa locului s-a deplasat dispozitivul care acţiona conform planului de acţiune de la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava, format din opt poliţişti, patru jandarmi din cadrul IJJ Suceava, doi lucrători din cadrul ISU Suceava, patru lucrători din cadrul Poliţiei Locale, un lucrător din cadrul ITM Suceava şi un lucrător din cadrul DSVSA Suceava.

În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul sălii de evenimente era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 100 de persoane. Acestea se aflau la mese consumând băuturi şi produse alimentare, fără a fi acompaniaţi de o formaţie muzicală.

Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că un bărbat din satul Iaslovăţ a organizat evenimentul privat cu participarea a 100 de persoane.

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19, organizatorul a fost sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020,  cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

De asemenea, administratorul care deţine unitatea hotelieră și salonul de evenimente a fost sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020,  cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

Totodată, participanţii la eveniment care au părăsit interiorul sălii la solicitarea organelor abilitate, au fost sancționați cu avertisment cu privire la respectarea restricţiilor în vigoare.

Reamintim că organizarea evenimetelor private este interzisă conform Legii 55/2020 având în vedere contextul pandemic. 

Adauga comentariu