O adolescentă de 16 ani din comuna Fântânele și prietenul ei de 18 ani au profitat de drama familiei unei violoniste din Cluj pentru a face rost de bani

Doi tineri din comuna Fântânele, județul Suceava, au profitat de disperarea unei violoniste din Cluj, care nu-și găsea mama, și au reușit să obțină de la aceasta suma de 1.000 de lei, după ce au păcălit-o că ar ști unde se află femeia dispărută.

Adolescentă a văzut cazul la știri, astfel că s-a gândit să sune familia dispărutei spunând că mama violonistei Sanda Adriana Aranoyosi a fost răpită și că vrea 1.000 de lei pentru a o elibera.

În urma mediatizării dispariției cazului de către mass – media, cât și de către familie pe rețelele de socializare, Sanda Adriana Arnoyosi a fost contactată de către o tânără care i-a cerut o sumă de bani în schimbul informațiilor cu privire la locația în care este ținută cu forța mama ei. Astfel, suma de 1.000 de lei a ajuns în posesia țeparei din Fântânele.

În primă fază, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, cercetările fiind continuate cu sprijinul UTAI Cluj – Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.

Cum femeia de 49 de ani, dată dispărută, s-a întors acasă, s-a stabilit că nu a fost victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată în înșelăciune.

În scurt timp s-a descoperit că autoarea este o minoră de 16 ani, din comuna Fântânele, județul Suceava. Polițiștii au găsit-o acasă și au dus-o la sediul poliției pentru audieri. Cu această ocazie, ea a declarat că a aflat de femeia dispărută, astfel că s-a gândit să o contacteze pe fiica acesteia pentru a o induce în eroare cu scopul de a obține diferite sume de bani.

O parte din banii obținuți ilegal de adolescentă au fost recuperați și înapoiați familiei.

Pe lângă fata din Fântânele, a mai fost audiat și prietenul ei, de 18 ani, din aceeași localitate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Adauga comentariu