O angajată de la AAD - CARP ”EXPRESUL CFR” și-a însușit ilegal aproape 15.000 de lei folosindu-se de datele personale ale colegilor ei de muncă. Aceasta a primit doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava a condamnat-o pe Cornelia Daniela Goian, fostă Dogarul, la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „delapidare în formă continuă”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”

Termenul de supraveghere stabilit este de patru ani. În această perioadă inculpata va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile în cadrul DGASPC Suceava sau la Primăria Comunei Dumbrăveni.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Partea civilă din acest dosar este Asociația de Ajutor de Deces și Casa de Ajutor Reciproc ”Expresul CFR”.


Începând cu data de 26 august 2015, conform contractului individual de muncă încheiat cu Asociația de Ajutor de Deces și Casa de Ajutor Reciproc ”Expresul CFR” București (AAD - CARP ”EXPRESUL CFR” București), inculpata Cornelia Daniela Goian a îndeplinit funcția de conducător de asociații/filiale și organizații obștești în cadrul acestei organizații. Aceasta își desfășura activitatea la punctul de lucru din comuna Dumbrăveni, județul Suceava.

În această calitate femeia avea ca obligație de serviciu gestionarea și administrarea fondurilor bănești ale AAD - CARP ”EXPRESUL CFR”. De asemenea, printre atribuțiile stabilite erau și acelea de a acorda împrumuturi către membrii asociației.

Sucursala în care lucra aceasta a funcționat efectiv la locuința sa până în anul 2018, când i s-a desfăcut contractul de muncă.

În perioada 2015 - 2016, Cornelia Daniela Goian deținea și funcția de contabil șef. În această calitate avea acces la dosarele de personal ale angajaților, la datele lor personale cât și la documentele existente (copii după buletine, state de plată, registrul intrării/ieșirii corespondență, etc.).

În calitatea sa de președinte al sucursalei AAD - CARP ”EXPRESUL CFR” avea acces atât la fondurile bănești ale acestei instituții cât și la posibilitatea de a acorda credite/împrumuturi și de a întocmi/aviza actele necesare în acest sens.

Pentru a-şi putea însuşi din gestiune diferite sume de bani, în perioada 27.04.2016 – 28.11.2016, profitând de calităţile şi funcţiile deţinute inculpata a întocmit, în fals mai multe înscrisuri, în numele unor angajați, pe care le-a utilizat pentru a întocmit în fals contracte de împrumut, în numele aceloraşi persoane însuşindu-şi sumele de bani contractate cu titlu de împrumut.

În 2017, fiind audiată în calitatea de martor, Cornelia Daniela Goian și-a recunoscut faptele și a spus că a recurs la acestea pentru a acoperi mai multe lipsuri. Lipsurile respective ar fi fost create de către mai multe persoane necunoscute care ar fi intrat fără drept în incinta punctului de lucru AAD - CARP ”EXPRESUL CFR” de unde au furat o sumă importantă de bani din fondurile CAR. Aceasta nu a reclamat furturile polițiștilor, ci a preferat să acopere lipsurile în acest fel.

„Suspecta a declarat că la comiterea presupuselor fapte de furt, autorii ar fi intrat pe uşa principală a imobilului, yala fiind defectă şi au luat banii din casa de bani, 13 confecţionată din tablă, cu încuietoare cu cifru şi cheie normală, la care era utilizată doar încuietoarea cu cheia. După cum declară suspecta, la acea vreme, casa de bani era fixată în perete şi, într-o dimineaţă, fără a putea preciza data, ar fi găsit-o desprinsă din perete, pe o distanţă de circa 20 cm în partea de sus, iar ulterior a constatat că uşa cutiei de valori nu prezenta urme vizibile de forţare, dar din interior lipsea o importantă sumă de bani”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. 

Femeia și-a însușit în acest mod 14.700 de lei. Aceasta a restituit o parte din bani.

 

Adauga comentariu