O angajată de la Provident a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Și-a însușit ilegal aproape 4.000 de lei

Judecătoria Suceava a condamnat-o pe Liliana Șindilariu la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare, în caz contrar, decizia rămâne definitivă.


În perioada 30 noiembrie - 6 decembrie 2015, inculpata, la diferite intervale de timp, în calitate de agent de vânzări al SC Provident Financiar România IFN SA, și-a însușit pe nedrept suma totală de 3.980 de lei, pe care a încasat-o de la 49 de clienți.

Femeia a fost angajată firmei menționate în perioada 24 iulie - 29 decembrie 2015.

Conform contractului de agenţie, femeia trebuia să acorde credite către persoanele fizice, să caute clienți, să colecteze documente necesare în vederea acordării creditului, să semneze documentaţia de credit în numele şi pe seama societăţii, să colecteze ratele de la clienţi precum şi alte activităţi conexe.

La audieri, femeia și-a recunoscut faptele. La data de 20 noiembrie 2017, inculpata a achitat integral prejudiciul cauzat.

Adauga comentariu