O armată de polițiști, jandarmi și pompieri au căutat un copil circa două ore. Minorul se ascunsese în mașina tatălui său, unde adormise

Ieri, în jurul orei 20.00, printr-un apel la 112 o femeie din comuna Frătăuții Vechi i-a anunțat pe polițiștii din Rădăuți despre faptul că fiul ei în vârstă de cinci ani a dispărut.

La nivelul Poliției Rădăuți s-au constituit opt echipe de căutare cu 20 de polițiști, sprijinite de efective din cadrul jandarmeriei, poliției de frontieră și ISU, precum și voluntari. La fața locului a fost adus și un câine de urmă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.

În jurul orelor 22.20, polițiștii din Gălănești au găsit minorul în mașina tatălui său, pe bancheta din spate. Mașina era parcată pe malul râului Suceava, la o distanță de aproximativ 5-6 km de locuința sa. Autoturismul era încuiat, iar tatăl era plecat în lunca râului unde îl căuta pe fiul său. Oamenii legii l-au sunat pe tatăl copilului, care s-a prezentat la autoturism și care la vederea fiului său a rămas surprins de faptul că acesta era în mașina sa deși el îl căuta împreună cu alți vecini.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 30 iulie 2020, în jurul orelor 16.00, tatăl minorului a spălat autoturismul după care a lăsat portierele deschise pentru a se usca interiorul acesteia. Pe la ora 19.00, minorul, în timp ce se afla cu părinții în imobilul de domiciliu, a auzit faptul că tatăl său urmează să meargă până la un magazin din zonă pentru a face cumpărătur. Atunci, cel mic a profitat de neatenția părinților, a fugit afară și s-a ascuns între bancheta din spate și scaunele din față ale autoturismului, unde a adormit. Acesta pe parcursul căutărilor a dormit în mașina părinților, fiind trezit de către polițiști în momentul în care aceștia l-au identificat.

Copilul a fost condus la Spitalul din Rădăuți, unde s-a stabilit că nu prezintă leziuni. 

 

Adauga comentariu