O bătrână de 91 de ani a murit după ce a fost împunsă de o vacă lăsată nesupravegheată

La data de 9 iunie 2021, la ora 19.25, polițiștii din Preuteşti au fost anunțați prin 112 de către Maria A., din satul Valea Bourei, comuna Dolheşti, despre faptul că soacra sa,  Maria A. (91 de ani), din aceeaşi localitate, a fost împunsă de o vacă.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la data de 9 iunie a.c., în timp ce Maria A. se deplasa de la domiciliul său la Aşezământul Social unde voia să viziteze o rudă, s-a întâlnit pe drumul forestier cu o cireadă de 16 vaci care veneau de la Islazul Corniş - administrat de către Ioan Ș. (67 de ani), din localitate, care erau nesupravegheate. Bărbatul a eliberat vacile de pe islaz şi le-a lăsat să se deplaseze singure spre casă. Una dintre acestea a împuns-o pe bătrână cu coarnele şi a trântit-o la pământ, provocându-i mai multe leziuni.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SAJ Fălticeni, care i-a acordat primele îngrijiri medicale Mariei A. fiind diagnosticată cu „politraumatisme”, după care au preluat-o pe aceasta și a transportat-o la Spitalul Judeţean Suceava pentru acordare de îngrijiri medicale de specialitate.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Ulterior, la ora 21.31, bătrâna a decedat, fiindu-i stabilit ca diagnostic, „politraumatisme multiple”.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu