O bătrână de 95 de ani din Mănăstirea Humorului a murit după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări

Ieri dimineață, pe la ora 08.00, printr-un apel 112 a fost sesizat un incendiu la o casă din comuna Mănăstirea Humorului.

La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Gura Humorului și un echipaj SMURD. Într-o cameră ce servea ca dormitor a fost găsită V.H. (95 de ani) în stare de inconștiență, căzută pe podea. Aceasta a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul din Gura Humorului.

Incendiul a fost observat de către o vecină de-a bătrânei. Conform vecinei, în acea dimineață aceasta a observat că din casa bătrânei iese fum, motiv pentru care i-a spus soțului său să sune la 112. 

Casa unde locuia V.H. este formată din două camere cu hol pe mijloc, iar în urma incendiului au rezultat pagube materiale. Camera unde locuia femeia a fost distrusă în totalitate, holul a suferit distrugeri parțiale, podul locuinței a suferit distrugeri parțiale, iar cealaltă cameră nu a fost afectată de flăcări.

Din primele constatări, incendiul ar fi izbucnit din cauza efectului termin prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijlocul de încălzire, respectiv sobă.

Bătrâna a fost diagnosticată cu „arsură prin flacără și contact, aproximativ 60% suprafața cutanată, grad III”. Victima a fost transferată de la spitalul din Gura Humorului la Spitalul Județean Suceava.

În aceeași zi, pe la ora 16.30, victima a decedat din cauza unui stop cardio-respirator circulator ireversibil și arsurii pe 60% din suprafața corpului.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „distrugere din culpă” și „ucidere din culpă”.

 

Adauga comentariu