O bătrână din Vicovu de Jos a fost la un pas de infarct după ce jandarmii au descins la adresa greșită: „Unul din jandarmi a întrebat arogant cât poate să coste o ușă, iar când i s-a transmis că e peste 1.000 de euro a spus că nu crede”

UPDATE: Inspectorarul de Jandarmi Județean Suceava a transmis faptul că, în descinderea greșită din Vicovu de Jos, nu au fost implicați jandarmi din cadrul IJJ Suceava și nici din altă structură a Jandarmeriei Române.

„Referitor la materialul publicat de dumneavoastră în legătură cu faptul că vineri, 25 martie, în localitatea Vicovu de Jos, jandarmii au descins la o adresă greșită, facem următoarea precizare, întrucât informația prezentată nu este corectă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și nicio altă structură din cadrul Jandarmeriei Române nu au fost implicate în nicio misiune de acest gen pe raza Județului Suceava”, a transmis IJJ Suceava.

Știrea inițială

În această dimineață, o bătrână în vârstă de 80 de ani din Vicovu de Jos era cât pe ce să moară de inimă după ce s-a trezit cu curtea plină de jandarmi. 

Această întâmplare a avut loc la ora 06.00. Acțiunea jandarmilor, care ar veni din sudul țării, îl viza pe Victor Ursachi. Acasa celui din urmă ar fi la circa 500 de metri de casa bătrânei, a arătat nepoata bătrânei prin intermediul cotidianului Monitorul de Suceava.

„Mama care are și ceva deficiențe de auz se uita dimineață la televizorul care era dat ceva mai tare. Ea se afla în casa ei, aflată în aceeași curte cu a fratelui meu care este plecat de mai multă vreme în Anglia. La un moment dat, mama s-a uitat pe geam și a văzut curtea plină de oameni în negru. Cu frică a ieșit afară și a întrebat ce se întâmplă și pe cine caută. Jandarmii i-au spus că au venit la locuința lui Ursachi Vasile și Ana și îl caută pe Ursachi Victor. Mama le-a spus că ea se numește Ursachi Victoria, iar pe fratele meu îl cheamă Ursachi Vasile, dar casa la care trebuiau să ajungă e la vreo 500 de metri. (...) Au spart ușa de la intrare și nu au avut curiozitatea să bată la geam la mama și să o întrebe civilizat ce aveau nevoie. Nu se poate așa ceva, mama putea să moară de inimă rea, de spaimă. Noi nu avem nici o pretenție, doar să refacă ușa așa cum era înainte de descindere. Unul din jandarmi a întrebat arogant cât poate să coste o ușă, iar când i s-a transmis că e peste 1.000 de euro a spus că nu crede. Dacă ei o pot repara cu 50 de lei nu am nimic împotrivă, dar nu cred că se poate așa ceva”, a arătat Elisabeta Bolocan, fiica bătrânei.

sursa material: monitorulsv.ro

Adauga comentariu