O biciclistă în vârstă de 71 de ani a ajuns la spital după ce i-a acordat prioritate de trecere unui ansamblu de vehicule care mergea la Egger

La data de 19 martie 2021, pe la ora 12.30, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Ostra, conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară ce tracta o semiremorcă pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți. Acesta se îndrepta dinspre peco Petrom spre SC Egger România SRL.

 

În aceeași direcție de mers cu el, se deplasa pe trotuarul din partea dreaptă o biciclistă în vârstă de 71 de ani, din comuna Horodnic de Jos.

La un moment dat, ajungând la intersecția cu strada Frâncei, biciclista a oprit și a coborât de pe bicicletă. În calitate de pieton, femeia a pătruns aproximativ un metru în intersecție. Pe urmă, aceasta s-a oprit pentru ca ansamblul de vehicule sus-menționat să treacă, deoarece era deja angajat în pătrunderea pe strada Frâncei.

În momentul în care ansamblul vira la dreapta, distanța dintre semiremorcă și pieton s-a micșorat până în momentul în care aceasta din urmă a fost acroșată cu partea din dreapta a semiremorcii. Victima a suferit răni ușoare și bicicleta a fost avariată.

Femeia a fost transportată la Spitalul din Rădăuți de către șoferul ansamblului de vehicule și a altor două persoane. La unitatea spitalicească, victima a fost diagnosticată cu „luxație cot stâng”.

Victima a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Șoferul ansamblului de vehicule a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

Adauga comentariu