O casă din Neagra Șarului și una din Lipoveni au luat foc ieri. O persoană a suferit arsuri și a ajuns la spital

Ieri, pompierii militari suceveni au intervenit la două incendii puternice pe raza județului Suceava.

Primul a avut loc la o casă de locuint din localitatea Neagra Șarului, iar serviciul 112 a fost anunțat despre incendiu în jurul orei 17.20. La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei și cei ai Punctului de Lucru Poiana Stampei cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit cu pericol de propagare la anexele învecinate.

Au ars casa de locuit, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 156 de metri pătrați, elemente de mobilier, electrocasnice și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 21.20, iar pompierii au salvat anexele învecinate.

Cel de-al doilea incendiu s-a manifestat la acoperișul unei case de locuit din localitatea Lipoveni. Serviciul 112 a fost anunțat despre acest eveniment în jurul orei 20.30.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mitocu Dragomirnei, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței cu pericol de propagare la întreaga casă de locuit.

Pompierii paramedici SMURD au preluat pe proprietarul locuinței, în vârstă de 66 de ani, care a suferit arsuri, și i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, l-au transportat la spital, pentru tratament de specialitate.

Au ars grinzile din lemn și asteriala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și s-au deteriorat bunuri de uz casnic.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum (burlan metalic) deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 22.50, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Adauga comentariu