O copilă din Șaru Dornei a fost violată ani de-a rândul de tatăl și de unchiul ei. Unul dintre violatori a fost condamnat la peste 16 ani de închisoare, iar celălalt la 15 ani de închisoare

Judecătoria Vatra Dornei i-a condamnat pe doi indivizi care au violat ani la rândul o copilă, încă de pe vremea când victima avea 7 ani.

Gheorghe Dănuț Sfîca (49 de ani) a fost condamnat la 16 ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „rele tratamente aplicate minorului”.

Gavril Petru Buleu (46 de ani) a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „viol”.

În plus magistrații îi obligă pe Sfîca Gheorghe Dănuț și pe Gavril Petru Buleu să-i plătească victimei fiecare câte 10.000 de euro reprezentând daune morale.

Decizia nu este definitivă. Inculpații pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Până când cei doi vor primi o condamnare definitivă, aceștia se află în libertate, sub control judiciar.


La data de 3 iunie 2019, polițiștii din Vatra Dornei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2015 - 2019 o copilă de 12 ani din comuna Șaru Dornei a fost agresată sexual de mai multe ori de tatăl ei, Gheorghe Dănuț Sfîca (47 de ani în 2019) și de unchiul ei, Gavril Petru Buleu (44 de ani în 2019), ambii localnici. Gavril Petru Buleu este fratele mamei adolescentei.

În anul 2019, victima a fost audiată de oamenii legii. În acea perioadă aceasta se afla internată în Centrul de Primire al Copilului în Regim de Urgență Suceava. Prin avocatul din oficiu și prin psihologul centrului, copila a spus că de la vârsta de 7 ani a fost agresată sexual atât de tatăl ei, cât și de unchiul ei. Timp de 4 - 5 ani minora a fost supusă la fel și fel de perversiuni sexuale.

Atunci, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „rele tratamente aplicate minorului”.

Pe urmă, la data de 11 iunie 2019, Sfîca și Buleu au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în arestul IPJ Suceava. 

Adauga comentariu