O credincioasă l-a informat pe ÎPS Calinic cu privire la faptul că preotul din sat s-ar fi obișnuit să meargă cu sfințitul caselor de Bobotează pe sărite: „Merge cu sfinţitul doar la casele care îi convin lui și pe restul îi lasă la o parte”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O cetățeancă l-a informat pe Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților cu privire la faptul că nu a mers sfințitul de Bobotează la toate casele din localitatea sa. Femeia l-a întrebat pe ÎPS Calinic dacă este normal acest lucru, mai ales că nu este primul an în care respectivul preot nu ar fi trecut pe la toate gospodăriile.

MESAJUL CETĂȚENCEI A.M.

„Bună seara! Este normal ca un preot să nu vină cu sfinţitul de Bobotează? Este vorba de părintele X, care slujește la biserica din ..... și ......, și vreau să precizez că nu este primul an când părintele nu mai ajunge la noi. La casele din ..... părintele merge cu sfinţitul doar la casele care îi convin lui, și pe restul îi lasă la o parte.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Stimată doamnă! Din informațiile primite de la părintele X, prin părintele protopop, am aflat că în cătunul ....., cu prilejul Ajunului Crăciunului, părintele X a intrat la toate cele trei case situate într-o zonă izolată a cătunului respectiv, la aproximativ 2 km distanță față de ultima casă, care țin sărbătorile pe vechi.

Cu prilejul Bobotezei, părintele a ajuns în zona respectivă, nu în Ajunul Bobotezei, ci în ziua praznicului, aproximativ pe la orele 18.00, când, pe traseu fiind, a primit informația că cei din zona de munte sunt plecați pentru a sărbători Crăciunul <pe vechi>.

În urma acestei neînţelegeri, părintele își cere scuze şi îşi ia angajamentul ca pe viitor să-şi organizeze ajunurile în aşa fel încât nimeni dintre păstoriţii sfinţiei sale să nu mai fie nemulţumit. An binecuvântat!”

Adauga comentariu