O editură care ”colcăie” de ”confiunivi” de-ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, are niște cărți pe stoc. Universitățile de Medicină din toată țara au găsit o modalitate de-a le face vânzare

Deocamdată, doar atragem atenția asupra unei chestiuni care nu ni se pare chiar morală.

University Press este o editură. Acum, pe repede înainte, nu am reușit să aflăm decât că efectiv colcăie în ”board” de ”confiunivi” de-ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie  „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Și că are o echipă extraordinară formată din doctori, șefi de lucrări, conferențiari universitari, toți unul și unul din sistemul medical și educațional-medical al universitețății mureșene.

După cum ați constatat din anunțul UMF Cluj-Napoca, de la anul, admiterea la TOATE universitățile de profil din România se va da numai din cartea editată și tipărită de către această editură!

Nu știm cât de legal este acest lucru, dar ni se pare extrem de IMORAL.

Vorba unui prieten: ”Copiii sărăci NU mai au acces la învățământ gratuit - vezi admiterea la medicină începând cu anul 2023; Se știe că pregătirea la medicină începe de prin clasa 11 - materie necesară la admitere la UMF Cluj Iași, București etc. În clasa a XII-a parcurg Genetica, adică o parte a disciplinei Biologie - care nu e necesară la admitere. Adică altfel spus cei din clasa XI de acum, vor da admitere dintr-o materie care nu a fost predată la clasă și care pe lângă cei 265 lei plătiți pentru achiziționarea cărții (probabil urmează o ediție nouă cu o corectură a acesteia), au șanse să fie admiși doar cu ore în particular...”

Vom reveni, să vedem ce anume califică numai această carte pentru a fi căpătâiul admiterii la UMF-urile din țară și până unde se poate întinde autonomia universitară.

Cum s-ar zice: carte privilegiată, cinste cui te-a scris. dar cinste și cui a găsit o modalitate de-a te vinde volens-nolens!

COMPLETARE: Acest manual nu este valabil la Oradea, Arad și Sibiu. Încă, probabil.

Adauga comentariu