O femeie care a produs un accident rutier mortal pe raza localității Vicovu de Sus a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a condamnat-o pe Maria Hasna la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culplă”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani și șase luni.

Această decizie este definitivă.


Vă amintim faptul că, în dimineața zilei de 18 octombrie 2018, în jurul orei 08.00, polițiștii din Vicovu de Sus au fost anunțaţi prin 112 despre faptul că pe strada Calea Cernăuți din oraşul Vicovu de Sus s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea mai multor persoane.

La fața locului s-au deplasat mai mulți agenți, iar din primele cercetări făcute și din declarațiile persoanelor implicate a rezultat faptul că, în jurul orei 08.00, Maria Hasna (45 de ani - la acea vreme), din orașul Vicovu de Sus, conducea un autoturism Volkswagen Passat pe strada Calea Cernăuți, din localitatea de domiciliu. La un moment dat, șoferița a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens și a lovit frontal autoturismul Volvo condus regulamentar de Elena Schipor (41 de ani - la acea vreme), ce circula din sens opus. După impact, autoturismul Volkswagen Passat a intrat în coliziune și cu autoturismul Mercedes E220 condus regulamentar, din sens opus, de Vasile Belibou (56 de ani), după care a părăsit partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat decesul Elenei Hasna (62 de ani - la acea vreme), pasageră pe locul din stânga spate în Volkswagen Passat și rănirea ușoară a Mariei Hasna, a Ileanei Cruț și a Zamfirei Schipor, pasagere în mașian condusă de Hasna.

Maria Hasna a fost diagnosticată cu „contuzie umăr stâng”, Ileana Cruț cu „contuzie torace, contuzie genunchi stâng”, iar Zamfira Schipor cu „contuzie coloană dorsală, contuzie toracică”.

Cei trei șoferi implicați în accident au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu