O femeie, care vrea să se căsătorească cu un viitor preot, i-a cerut ÎPS Calinic să o sfătuiască: „Statutul de soție de preot implică și multe restricții”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O femeie i-a cerut Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților să o sfătuiască în luarea unei decizii. Mai exact, aceasta ar vrea să se căsătorească cu un viitor preot. Așadar, femeia l-a întrebat pe ÎPS Calinic ce părere are despre acest lucru.

MESAJUL I.P.

„Hristos a Înviat!

Am nevoie de un sfat, vă rog, trec printr-o perioadă puțin mai complicată și am o dorință, dacă o pot numi așa, doresc, dacă va fi voia Lui, să mă căsătoresc cu un viitor preot, știu că nu e cum vreau eu, ci cum va fi planul lui Dumnezeu cu mine, dar după un Canon primit în legătură cu un băiat (cu care nu mai vorbesc acum), dorința asta a devenit una și mai puternică și mă gândesc că poate fi un semn, nu știu. Țin să vă spun că am avut și am o legătură specială cu Biserica de mic copil și cu părinții pe care i-am cunoscut (vreau să specific că nu e nimic ieșit din comun sau exagerat), am și avut câteva prietenii cu băieți de la Seminar, fie Teologie. Am început să mă rog mai mult pentru asta, dar totuși aș avea nevoie de o părere de la Înaltpreasfinția voastră! Aș aprecia orice răspuns și vă mulțumesc din suflet!”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Hristos a înviat! Dumnezeu să vă împlinească dorința, dacă este spre folos și mântuire! Aveți însă grijă, căci statutul de soție de preot implică și multe restricții. Doamne, ajută!”

 

Adauga comentariu