O femeie din Câmpulung Moldovenesc acuză Florconstruct că i-a încărcat factura la salubritate cu peste 70%: „Suntem peste 10.000 de câmpulungeni păcăliți astfel”

Cetățenii din municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt extrem de nemulțumiți de faptul că SC Florconstruct SRL Suceava, firma de salubritate care se ocupă cu strângerea gunoiului din oraș, le-ar încărca facturile extrem de mult și nejustificat.

Cristina – Luminița Balabașciuc, o localnică din Câmpulung Moldovenesc, ne-a atras atenția asupra acestei situații, punându-ne la dispoziție și o factură din data de ieri.

Conform acestei facturi, femeia a avut de achitat 0,125 metri cubi de gunoi ridicat, prețul unitar pentru un metru cub fiind de 52,74 lei. Voit sau nu, persoana, care a întocmit factura emisă de SC Florconstruct SRL Suceava, a reușit printr-un calcul care numai matematic nu este să obțină suma de 13,6 lei, inclusiv TVA (11,43 lei + 2,17 lei).

Normal, la cantitatea de 0,125 metri cubi  de gunoi, prețul ar fi trebuit să fie 7,84 lei, inclusiv TVA (6,59 lei + 1,25 lei). Prețul de pe factură este cu 73,46% mai mare decât cel corect.

Astfel, persoana acuză că a fost păcălită cu suma de 5,76 de lei, pe care i-a plătit în plus, fără să primească vreo explicație.

„Suntem peste 10.000 de câmpulungeni păcăliți astfel”, a declarat Cristina – Luminița Balabașciuc.

Dacă aceasta este o practică la nivelul SC Florconstruct SRL Suceava nu știm și nu o putem verifica noi, ci organele abilitate. Cert este că dacă ar fi vorba despre un obicei, pe seama celor peste 16.000 de locuitori ai municipiului Câmpulung Moldovenesc, firma de salubritate obține ilegal undeva la peste 1,1 milioane de lei, ilegal.

Reporterii cotidianului online Ziar de Suceava au încercat să obțină un punct de vedere din partea SC Florconstruct SRL Suceava, însă fără succes.

 

Adauga comentariu