O femeie din Marginea, care și-a înjunghiat în piept socrul cu un cuțit de bucătărie în postul Paștelui, a fost trimisă în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a Danielei Liliana Băcilă pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la omor”.

Începând cu luna ianuarie/februarie 2021, socrul Danielei Liliana Băcilă a început să se deplaseze tot mai des la locuinţa inculpatei ajutând-o la diverse activităţi gospodăreşti în repetate rânduri însă, cele două persoane consumând cantităţi mari de băuturi alcoolice.

Într-o zi din perioada 07-14 aprilie 2021, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cele două persoane a avut loc şi un incident violent, în cadrul căruia persoana vătămată a lovit-o cu un corp sau mijloc contondent pe inculpată în zona capului.

La data de 19 aprilie 2021, persoana vătămată a fost la locuinţa inculpatei din localitatea Marginea şi a consumat cu aceasta o cantitate relativ mare de băuturi alcoolice – 0,5 litri vodcă precum şi 2,5 litri bere, însă în cursul zilei de 20 aprilie 2021, pe la ora 12.30, inculpata i-a cerut persoanei vătămate să părăsească locuinţa, din cauza stării de ebrietate în care se afla aceasta din urmă, motiv pentru care între cei doi s-a declanșat un conflict verbal. Deși persoana vătămată nu s-a dedat la un comportament agresiv, inculpata, fără vreun motiv întemeiat, a luat un cuţit de bucătărie de pe masă (cu lungimea lamei de 12 cm şi cu vârful ascuţit) şi cu acest obiect a lovit victima de sus în jos în zona pieptului, lateral dreapta. După aceasta, inculpata a contactat telefonic un agent de poliție solicitându-i să vină la locuinţa sa pentru a-i oferi sprijin persoanei vătămate, afirmând în mod mincinos că aceasta s-a lovit singură cu un cuţit şi este în stare gravă.

După deplasarea organelor de poliție la fața locului, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat în vederea vindecării un număr total de 30-40 zile de îngrijiri medicale și i-au pus viaţa în primejdie, acestea fiind aplicate cu intenţia de a-i suprima viaţa, având în vedere că loviturile au fost intense, exercitate cu un cuțit și au vizat zone vitale.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În prezent femeia se află în arestul IPJ Iași.

 

Adauga comentariu