O femeie a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că a furat portofelul unei femei, în timp ce se afla într-un autobuz TPL. Hoața i-a golit cardul victimei și a plecat la Pașcani

Tribunalul Suceava a condamnat-o pe Nicoleta Buga la un an, nouă luni și 10 zile de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „acces ilegal la un sistem informatic”, „efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos” și „furt calificat”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să presteze timp de 70 de zile o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Pașcani sau în cadrul Primăriei comunei Stolniceni Prăjescu.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 22 ianuarie 2020, în jurul orei 09.30, o femeie se deplasa cu un autobuz TPL, cu indicativul 2. Aceasta a pornit din stația Gara Burdujeni cu intenția de a ajunge la DGASPC Suceava. Femeia a plătit contravaloarea biletului de călătorie, după care și-a pus portofelul înapoi în poșetă. Aceasta a asigurat poșeta cu fermoarul. 

Deoarece autobuzul era foarte aglomerat, victima a stat în picioare până la stația TPL Iulius Mall, până s-a eliberat un loc pe scaun. După ce aceasta s-a așezat pe scaun, a observat că fermoarul genții era deschis, iar din interior îi lipsește portofelul.

Victima avea în portofel suma de circa 200 de lei, buletinul, cardul de sănătate, un card bancar de la Raiffeisen și un card Cetelem. În plus, într-un compartiment al portofelului, femeia avea notat codul PIN al cardului Raiffeisen.

Femeia s-a dus la sediul băncii Raiffeisen din zona Nordic, unde a aflat că persoana care i-a furat portofelul deja a extras suma de 960 de lei de la un ATM al băncii Raiffeisen din cartierul Burdujeni.

 

În aceeași zi, în jurul orei 13.00, victima a fost apelată de o persoană care i-a spus că deține un magazin în zona Orizont a cartierului Burdujeni. Bărbatul respectiv i-a spus femeii că a găsit un portofel cu documentele de identitate, ce a fost aruncat de o femeie necunoscută într-un coș de gunoi lângă magazinul lui.

Astfel, partea vătămată și-a recuperat portofelul, fără sua de 200 de lei și cardul bancar de la Raiffeisen Bank.

Nicoleta Buga a utilizat cardul victimei de trei ori în intervalul orar 09.55 - 09.58. Prima dată a interogat soldul, a două oară a retras suma de 900 de lei, iar a treia dată a retras suma de 60 de lei. Individa a fost surprinsă în toată splendoarea sa de către camerele de supraveghere din zona ATM-ului sus-menționat.

Ce a spus hoața

Inculpata a fost identificată la data de 7 februarie 2020. Aceasta a fost depistată pe raza municipiului Suceava, purtând o geacă pe care a susținut că a cumpărat-o cu banii părții vătămate.

Când a fost audiată, individa a spus că nu a furat portofelul, ci probabil i-a căzut victimei în autobuz, iar Nicoleta Buga doar l-a văzut și l-a luat de jos. Inculpata a recunoscut că nu a avut intenția de a restitui portofelul. Inculpata a spus că după ce a coborât din autobuz, a extras din portofel suma de bani aflată în interior, cardul bancar și hartia pe care era notat PIN-ul cardului. Pe urmă, aceasta a aruncat portofelul într-un coș de gunoi. 

Hoața s-a grăbit să ajungă la un ATM, a verificat soldul cardului, a extras suma de 960 de lei și pe urmă, după ce a părăsit incinta băncii, a aruncat cardul bancar și bilețelul cu PIN-ul într-un coș de gunoi din apropierea băncii. Pe urmă, Buga s-a urcat într-un autobuz TPL în zona Orizont și s-a deplasat până în zona magazinului Metro din Suceava.

După ce a ajuns în zona Metro, femeia a luat o mașină de ocazie și s-a deplasat spre municipiul Pașcani, unde își avea domiciliul.

Cu banii părții vătămate, inculpata a spus că și-a plătit niște datorii mai vechi și și-a cumpărat articole vestimentare, mâncare și articole de curățenie.

Adauga comentariu