O fetiță de trei săptămâni a murit înecată cu lapte matern

La data de 16 ianuarie 2022, la ora 07.09, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către un medic din cadrul SMURD Suceava despre faptul că un nou-născut din comuna Grănicești a fost găsit decedat pe pat de către mama sa, Raluca D..

Agenții deplasați la fața locului au constatat faptul că, în dimineața zilei de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, Raluca D. s-a trezit și a alăptat fetița, în vârstă de trei săptămâni, după care l-a adormit.

Când s-a trezit din nou, în jurul orei 05.40, femeia a constatat faptul că bebelușul nu mai respiră, moment în care a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj de ambulanță.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, iar în urma manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul copilei, stabilindu-se diagnosticul preliminar ca fiind asfixie mecanică prin aspirație de lapte matern.

Având în vedere cele de mai sus, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, în acest caz s-a dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei cadavrului care a fost depus la morga Spitalului Județean Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu