O firmă care exploata agregate minerale pe unul dintre malurile râului Suceava, zona Zamostea, a fost amendată cu aproape 100.000 de lei

Specialiștii Gărzii de Mediu Suceava și cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava au aplicat amenzi în valoare totală de 95.000 de lei unei balastiere care exploata agregate minerale din zona râului Siret, pe raza comunei Zamostea.

„Urmare a unor informatii furnizate de catre reprezentanti ai mass-media, comisari din cadrul Garzii de Mediu Suceava si inspectori ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava au efectuat o actiune de control pe teritoriul com. Zamostea, in zona malurilor si albiei raului Siret.
Intrucat s-au constatat unele neconformitati in ceea ce priveste extractia si transportul de agregate minerale (pietris si nisip) dintr-un perimetru situat in terasa raului Siret, in sarcina operatorului economic ce desfasura respectivele activitati au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in cuantum total de 95.000 lei, astfel:
- S.G.A. Suceava a aplicat 1 amenda in valoare de 35.000 lei pentru nerespectarea obligatiilor impuse prin autorizatia de gospodarire a apelor in ceea ce priveste interdictia de transport a agregatelor minerale prin albia minora a cursului de apa;
- G.N.M.-C.J. Suceava a aplicat 1 sanctiune contraventionala principala (amenda) in cuantum de 60.000 lei pentru desfasurarea de activitati de extractie agregate minerale fara autorizatie de mediu si 1 sanctiune contraventionala complementara constand in suspendarea activitatii pana la obtinerea autorizatiei de mediu”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu