O grupare de traficanți de droguri, formată din șase persoane, a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Șase traficanți de droguri din Suceava și-au aflat pedepsele pronunțate de Tribunalul Suceava.

Nelu Cârmaciu a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat”, „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „procurarea, cumpărarea, de droguri de risc, fără drept” și „deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept”.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei comunei Micleşti, judeţul Vaslui sau Primăria Municipiului Vaslui.

Alexandra Bosîncianu a fost condamnată la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat” și „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea de droguri de risc, fără drept”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei oraşului Broşteni sau Primăriei muicipiului Suceava.

Sergiu Gheorghe Bosîncianu a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat” și „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „procurarea, cumpărarea, de droguri de risc, fără drept”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei orașului Chiajna, județul Ilfov, sau Primăriei municipiului București.

Paul Ionuț Mușa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunea de „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „procurarea, cumpărarea, de droguri de risc, fără drept”. Termenul de supraveghere stabilit este de patru ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei comunei Nicolae Titulescu, judeţul Olt sau Primăria orașului Drăgăneşti, județul Olt.

Ovidiu Tamasi a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „transportul, procurarea, cumpărarea și deţinerea de droguri de risc, fără drept”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț sau Primăriei comunei Borca, județul Neamț.

Biatrice Diana Lobodă a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „transportul, procurarea, cumpărarea și deţinerea de droguri de risc, fără drept”. Termenul de supraveghere este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, în cadrul Primăria orașului Broșteni sau Primăriei municipiului Vatra Dornei

S-a dispus confiscarea următoarelor bunuri:

  • cantitățile de 89,5 grame canabis, 83,8 grame canabis, 90,0 grame canabis
  • cantitățile de 5,6 grame canabis, 5,5 grame canabis, 5,2 grame canabis 
  • cantitatea de 0,81 grame pulbere care conține cocaină

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 25 noiembrie 2021, la ora 15.30, au fost duși cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile inculpații Nelu Cârmaciu, Sergiu Gheorghe Bosîncianu, Alexandra Bosînceanu, Paul Ionuț Mușa, Octavian Dimitrie Lehaci și Vlad Andrei Miroțoi.

Polițiștii de la Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au făcut cercetări într-un dosar privind infracțiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Surse de rândul anchetatorilor au arătat pentru cotidianul online Ziar de Suceava că începând cu luna august a anului 2020, pe raza județului Suceava s-a format un grup infracțional organizat care vindea cannabis și etnobotanice pe raza localităților Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broșteni și Crucea.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având rolul său bine determinat. Membrii grupării, cunoscuți a extrem de violenți, își procuraru drogurile de pe raza județelor Cluj, Olt, Neamț, Vaslui și a municipiului București.

Oamenii legii au reușit să confiște de la aceștia 300 de grame de cannabis și 1,1 kilograme de etnobotanice, care valorează undeva la 60.000 de euro.

Astăzi, polițiștii au făcut 24 de percheziții în județele Suceava, Cluj, Olt, Ilfov și Vaslui, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor a fost ridicată suma de 90.000 de lei, dar și mai multe droguri. Audierilor sunt în desfășurare, urmând ca procurorii să rețină eventuale persoane.


Adauga comentariu