O mamă și fiul ei sunt condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu țigări

Tribunalul Suceava i-a condamnat pe Doina Cîmpan și George Ovidiu Cîmpan (mamă și fiu) la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat” și „contrabandă”.

De asemenea, din custodia lui George Ovidiu Cîmpan a fost dispusă confiscarea specială a următoarelor bunuri: un autoturism marca BMW X5 și cantitatea de 2.020 pachete ţigări marca Viceroy cu timbru fiscal Republica Ucraina. 

Din custodia Doinei Cîmpan a fost dispusă confiscarea specială a următoarelor bunuri: cantitatea de 26 pachete ţigări marca Doina cu timbru fiscal Republica Moldova şi 67 pachete țigări marca Viceroy cu timbru fiscal Republica Ucraina.

În cadrul aceluiași dosar au fost cercetate încă șapte persoane. Și acestea și-au aflat astăzi condamnările în primă instanță.

Florin Mihai Iancu, din București, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Alexandru Ionescu, din București, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Acesta mai avea câteva condamnări mai vechi.

Mihai Ionuță Viorel, din Siret, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Toader Lăzurcă, Mariana Mihalache (fostă Lăzurcă), ambii din Grănicești, George Posteucă și Adrian Petrică Grămadă, ambii din Suceava, nu și-au aflat astăzi condamnările în primă instanță. În cazul acestora, dosarul a fost disjuns și va fi formulat altul.


Vă amintim faptul că, începand cu luna martie 2012, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub conducerea și coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava au efectuat cercetări față de George Ovidiu Cîmpan, de 25 de ani, Doina Cîmpan, de 54 de ani, ambii din municipiul Suceava, Viorel Mihai Ionuță, de 48 de ani, din orașul Siret și alții, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă. În urma activităților operative complexe desfășurate s-a stabilit că din luna martie 2012, George Ovidiu Cîmpan, Doina Cîmpan, Viorel Mihai Ionuță, cetățeanul ucrainean Dmytro Belyavyy, Doina Ramona Uifalvi, Doina Cadar, Vasile Cadar, din municipiul Târgu Mureș, Sandu Tudor și Mihai Florin Iancu din municipiul București, au constituit o grupare infracțională cu preocupări pe linia achiziționării, depozitării, transportării și comercializării unor cantități de țigări de proveniență extra-comunitară, introduse prin contrabandă în România din Ucraina, atât peste frontiera verde cât și prin P.T.F. Siret, în scopul obținerii unor beneficii materiale, prin alimentarea economiei subterane și prejudicierea bugetului de stat prin neplata obligațiilor fiscale aferente.

Astfel, George și Doina Cîmpan se aprovizionau cu diverse cantități de țigări de la cetățeanul ucrainean Dmitro Belyavyy, care le introducea ilegal prin PTF Siret, și de la Mihai I., care le și transportau pe relația Siret-Suceava.

Ulterior, aceștia le revalorificau către Crina Panțiru, de 59 de ani, din municipiul Suceava, Doina Ramona Ulfavi, Aurica Cadar, Vasile Cadar din Târgu Mureș, Alexandru Ioenscu, Tudor Sandu și Iancu Florin Mihai din municipiul București în mod direct, cu sprijinul lui Cătălin Cîmpan de 33 de ani, din comuna Șcheia, județul Suceava, care le-a transportat sau prin intermediul lui George Posteuca de 32 de ani, din municipiul Suceava, angajat al unei firme de curierat rapid, care transporta coletele cu țigări la București.

Începând cu luna august 2012, la gruparea infracțională au aderat și Marian Toader Lăzurca, de 22 de ani și Adrian Grămadă Petrică, de 21 de ani, ambii din comuna Grănicești, județul Suceava, care au devenit furnizori principali de țigări, pe care le obțineau în principal de la Mihai Burciu, de 27 de ani, din Vicovu de Jos și pe care le transportau cu autoturisme conduse de Florin Gherasa și Razvan Dumitru Grumeza. O parte din țigările de contrabanda erau valorificate și altor persoane printre care Daniela Pavel de 43 de ani din municipiul București, prin intermediul șoferului de camion George Adrian Ieșan, de 27 de ani, din comuna Șerbăuți, județul Suceava, Marian Radu de 46 de ani, din municipiul Focșani și Mihai Sovea, de 52 de ani, din orașul Salcea, județul Suceava.

Alexandru Ionescu din municipiul București se mai aproviziona cu țigări și de la numiții Ovidiu Corhan de 31 de ani și Simona Corhan, din comuna Adâncata, județul Suceava.

Gruparea infracțională se mai aproviziona cu țigări de la mai multe persoane în același mod, inclusiv de la Ernest Demesca, de 26 de ani din Siret, și le comercializa pe aceeași filiera acelorași beneficiari dar și către Daniela Rus, de 36 de ani, din municipiul Târgu Mureș, sens în care erau sprijiniți și de mai sus amintita Cristina Lăzurca.

Pe parcursul cercetărilor s-a reușit identificarea și indisponibilizarea conspirată a cinci transporturi de țigări, totalizând cantitatea de 8.856 pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în țară.

După audieri, procurorii DIICOT Suceava vor stabili dacă vor cere sau nu arestarea preventivă a celor urmăriți penal în acest dosar.

Adauga comentariu